Volkswagen ID.3

Ajoneuvot Uutinen 18.9.2020

Sähköauto Volkswagen ID.3 sai hinnat viidelle uudelle varusteluversiolle – pian alle 30 000 euroa

Volkswagen ID.3 sai hinnat viidelle uudella varustetasolle, joiden toimitukset alkavat jo tänä syksynä. Hinta alkaa nyt hieman alle 39 000 euron, mutta ensi vuoden alkupuolella saapuu selvästi halvempi ID.3 Pure.

Saksalaisvalmistajalle äärimmäisen merkittävä sähköauto Volkswagen ID.3 sai hinnat viidelle uudelle varusteluversiolle. Kyseessä on Life, Business, Family, Tech sekä Tour ja ennakkoimme näiden tuloa jo aiemmassa Moottorin jutussa. Wolfsburgissa on laitettu salamaa sukkaan, sillä toimitukset alkavat vielä tänä syksynä näidenkin osalta.

Näitäkin kiinnostavampi uutuus lienee ensi vuoden ensimmäiselle kvartaalille nyt luvattu Volkswagen ID.3 Pure -perusmalli. Se tulee olemaan edullisin ID.3 -vaihtoehto ja siten monelle kuluttajalle lähimpänä realismia. Hinnan varmistumista joudumme vielä odottamaan, mutta nyt sille paljastettiin arvioitu alkaen hinta: noin 31 900 euroa – tämä on lähes 7 000 euroa tämän hetken halvinta vähemmän.

Volkswagen ID.3

Volkswagen ID.3 sai hinnat viidelle varustelulle

Ensimmäiset uudet Volkswagen ID.3. 1ST Edition -täyssähköautot on jo luovutettu asiakkaille. Nyt Volkswagen ID.3 sai hinnat seuraaville varusteluversioille: Life, Business, Family ja Tech sekä Tour ja ne on kaikki myös jo tilattavissa. Varusteluvaihtoehdon päälle voi valita lisävarusteita rajatusta valikoimasta.

Volkswagen ID.3:n Life-varusteluversion hinnat alkavat 38 886,90 eurosta ja isoimmalla akulla varustetun Tour-varusteluversion puolestaan 48 964,41 eurosta. Kaikki muut asettuvat tälle välille – lukuun ottamatta vielä odotettavaa edullisinta Pure-mallia.

Volkswagen ID.3:n varusteluversioista neljä ensimmäistä: Life, Business, Family ja Tech on varustettu 58 kilowattitunnin akulla, joka tuntee Volkswagenin kielessä nimen Pro Performance ja tarjoaa jopa 420 kilometriä WLTP-mittaustavan mukaista toimintamatkaa. Sähkömoottori tuottaa tehoa 150 kW (204 hv) ja maksimivääntö on 310 Nm. Näillä arvoilla ID.3 kiihtyy 0–100 km/h 7,3 sekunnissa.

Volkswagen ID.3:n varusteluversio Tour on puolestaan varustettu suurimmalla 77 kWh akulla (Pro S). ID.3 Tour on aina nelipaikkainen ja sen toimintamatka on peräti 550 kilometriä (WLTP).

Volkswagen ID.3

Varustelu sisältää

Uusien Volkswagen ID.3 -varusteluversioiden vakiovarusteisiin kuuluvat muun muassa lämpöpumppu, lämmitettävä nahkaverhoiltu monitoimiohjauspyörä, mukautuva vakionopeudensäädin (ACC), ympäristönvalvontajärjestelmä (Front Assist) hätäjarrutustoiminnolla, puheohjaus, led-ajovalot, digitaalinen mittaristo, navigointilaite (Discover Pro) 10-tuumaisella kosketusnäytöllä, kaistanpitoavustin (Lane Assist), pysäköintitutkat edessä ja takana, 18” teräsvanteet sekä USB C -pistokkeet. Lisäksi mukaan tulee julkisiin latauslaitteisiin sopiva Mode 3 -kaapeli (Type 2). Auto ei ole vielä aivan valmis, sillä myöhemmin ohjelmistopäivityksellä tulee saataville sekä langaton App Connect -älypuhelinliitäntä että etäohjattu esilämmitys/jäädytys akkuvirralla 1-alueisen Climatronic-ilmastoinnin yhteydessä.

Volkswagen ID.3 Business ja Family -varusteluversioissa on edellä mainittujen vakiovarusteiden lisäksi muun muassa led-matriisiajovalot, 30 eri väriä ohjaamoon tarjoava Ambiente-valaistus, peruutuskamera ja avaimeton kulku. Lisäksi sekä Family- että Tech-varustelutasoihin kuuluu panoraamakatto sähköisellä kaihtimella.

ID.3 Tech- ja Tour-varusteluversiossa on näiden päälle kuljettajaa avustavia järjestelmiä, kuten osittain automatisoitua ajamista tukeva Travel Assist, hätätilanneavustin (Emergency Assist), kaistanvaihtoavustin (Side Assist) sekä heijastusnäyttö lisätyn todellisuuden toiminnolla.

Kuten edellä mainitsimme, näitä sähköautoja ei toimiteta asiakkaalle aivan valmiina. Tänä vuonna toimitettavissa autoissa ei ole vielä aktivoituna myöskään App Connect -toimintoja eikä heijastusnäytön lisätyn todellisuuden ominaisuuksia.

Nämä luvataan lisätä autoihin ohjelmistopäivityksellä vuoden 2021 ensimmäisen kvartaalin aikana. Mikäli on valmis odottamaan auton toimitusta alkuvuoteen 2021, autossa pitäisi olla kaikki toiminnot käytössä luovutushetkellä.

Volkswagen ID.3

Volkswagen ID.3 Pure ja hinnat alkaen

Saksassa alle 30 000 euroa maksavan ID.3 Pure -perusversion myynti alkaa Suomessakin vuoden 2021 ensimmäisellä kvartaalilla. Suomessa tämän malliversion, ja siten koko malliston, arvioitu alkaen hinta on noin 31 900 euroa. Myös tähän on saatavilla valtion myöntämä 2 000 euron täyssähköauton hankintatuki, joka painaa käytettävän rahasumman alle 30 000 euron. ID.3 Pure on varustettu 45 kWh akulla ja sen toimintamatka on noin 330 km (WLTP).

Myös muiden normaalimallistoon kuuluvien malli- ja akkuversioiden myynti alkaa Suomessa alkuvuodesta 2021. Arvioidut hinnat muille malleille liikkuvat 33 500–41 700 euron välissä, ja ne tullaan vahvistamaan myöhemmin tämä vuonna. Täydellisen tällä hetkellä saatavilla olevan ID.3-mallien hinnaston voi tarkastaa maahantuojan sivuilta.

 

Kuvituskuvat: Eetu Kokkonen, Lähde: Volkswagen

Jaa artikkeli

Kaikki koeajot

Uusimmat