Dacian dilemma

Ajoneuvot Uutinen 17.2.2020

Suomessa suosittu budjettiautovalmistaja saattaa esitellä sähköauton jo ensi vuonna

Dacia tuo sähköautomarkkinoille oman edullisen kilpailijansa mahdollisesti jo ensi vuonna. Malli saattaa perustua Renaultin Kiinan markkinoilla tarjolla olevaan kompaktimalliin.

Renault on vahvistanut tytäryhtiönsä Dacian ensimmäisen täyssähköisen automallinsa tulevan markkinoille vuosien 2021–2022 tienoilla. Valmistaja ei toistaiseksi kerro suoraan mistä mallista on kyse, mutta paljastaa, ettei kyseessä ainakaan ole kenties tunnetuimman mallin, Dusterin, sähköversio.

Valmistaja kutsuu tulevaa täyssähkömallia nimellä Dacia Urban City car, joka vihjaa auton kuuluvan kompaktien autojen, mahdollisesti Sanderon, kanssa samaan kokoluokkaan.

Renault_K-ZE

Renault K-ZE saattaa tulla Eurooppaan Daciana.

Spekulaatioiden mukaan Dacian ensimmäinen sähköauto saattaisi olla uudelleen brändätty versio Renault City K-ZE -sähköautosta, joka on saatavilla ainoastaan Kiinan markkinoilla. InsideEVs-verkkojulkaisun mukaan spekulaatioissa voi olla perää, sillä K-ZE näyttää hieman Dacian mallilta. Tämä vihjaisi, että malli on suunniteltu alusta alkaen myös Dacian mallistoon sopivaksi.

Edullisimman valtikan tavoittelija

Dacia Urban City:n tekniikka tulee olemaan luultavasti samansuuntainen K-ZE -mallin kanssa, jossa on 45-hevosvoimainen sähkömoottori, jonka voimin on mahdollista saavuttaa 105 km/h -huippunopeus.

Dacia sähköauto

Aikajana Renaultin talouskatsauksesta.

NEDC-mittaustavan mukainen toimintamatka K-ZE:llä on 26,8 kilowattitunnin akun turvin 271 kilometriä, mutta nykyisen WLTP-syklin mukaisen toimintamatkan odotetaan putoavan 200 kilometrin paikkeille.

Väitettä K-ZE:n muuntautumisesta Euroopan markkinoille Daciaksi tukee myös Renaultin myyntipäällikkö Olivier Murguetin toteama auton tulemisesta muun muassa turvallisuusmuutosten jälkeen Eurooppaan, mutta uudelleen nimettynä.

Dacian täyssähköauton uskotaan asettuvan hintatasoltaan vielä roimasti Volkswagenin e-Up! -mallia alemmaksi, noin 15 000 euron tuntumaan.

Asiasta uutisoi Suomessa ensin MTV.

Lähde: Renault, InsideEVs Kuvat: Renault, Moottorin arkisto

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Dacia

Kaikki koeajot

Uusimmat