Volkswagen Amarok havainnekuva

Ajoneuvot Uutinen 10.12.2021

Uusi Volkswagen Amarok esitellään ensi vuonna – mutaiset havainnekuvat julki

Toisen sukupolven Amarok on Volkswagenin ensimmäisiä Ford -hyötyautoyhteistyön tuloksia. Sukulaisuus Rangerin kanssa näkyy muun muassa suunnittelulähtökohdissa sekä valmistusmaassa.

Jo yli kymmenen vuotta markkinoilla ollut Volkswagen Amarok on ehtinyt vain kevyin väliuudistuksin kypsään ikään, joten nyt on hyvä aika laittaa koko pickup uusiksi. Ensimmäinen Amarok on yksi markkinoiden harvoista hyötyautoista, joka ei jaa rakennettaan minkään muun mallin kanssa. Tulevaisuudessa tämä asia on toisin, sillä uusi Amarok jakaa perustansa uuden Ford Rangerin kanssa. Tämähän tapahtuu osana konsernien välistä yhteistyösopimusta hyötyautojen saralla.

Volkswagen kertoo, että tulevan Amarokin suunnittelussa ovat olleet mukana tiimit Saksasta ja Australiasta. Niistä jälkimmäinen on Rangerin suunnittelusta vastannut Ford Australia, Saksasta puolestaan tulee VW:n oma suunnittelupanos. Autot valmistetaan samalla tehtaalla Etelä-Afrikan Silvertonissa. Voi sanoa, että tehdas tulee ainakin vähän lähemmäs, sillä nykyistä Amarokia on viimeiset vuodet koottu Argentiinassa. Tästäkin voi päätellä, kuinka suosittuja ja tärkeitä pickupit ovat keskimäärin päiväntasaajan eteläpuolella.

Ford Ranger

Tähän se tuleva Amarok perustuu. VW-kuvion myötä eteläisellä pallonpuoliskolla edelleen merkittävä Mazda BT-50 ei enää synny Fordin kanssa yhteistyönä.

Ihan kauheasti ei tekniikasta vielä havainnekuvien julkistuksen yhteydessä hiiskuttu, mutta voisi yksinkertaistetusti sanoa, että 2020-luvulle Amarok saadaan nyt ihan kertaheitolla. Ford Rangerin sisarmallina se tulee jakamaan varmasti ainakin uuden 3-litraisen diesel-V6:n sekä kaksilitraiset dieselit yhdellä tai kahdella ahtimella. Moottorit tulevat Fordin paletista.

Imagonrakennusta

Volkswagen on pyrkinyt muokkaamaan Amarokin imagoa pois työkalumaisesta lava-autosta kohti premium-pickupia. 2010-luvulla se sai tärkeällä markkina-alueellaan Brasiliassa muiden muassa juuri Amarokin markkinointikasvoiksi maailman kaikkien aikojen parhaan jalkapalloilijan Pelén sekä maailman arvokkaimman jalkapalloilijan Neymarin. Brasilian kaltaisessa jalkapallomaassa tämän kampanjan positiivista vaikutusta ei tarvitse erikseen korostaa.

Toisentyyppistä PR:ää Volkswagen Amarok on saanut Afrikassa. Se on ollut kymmenen vuoden ajan käytössä Etelä-Afrikan luonnonsuojelualueilla, Volkswagen Nutzfahrzeuge kun on muun muassa Wilderness Foundation African (WFA) yhteistyökumppani ja suorittaa tärkeää tehtävää sarvikuonojen suojelutyössä.

Volkswagen Amarok havainnekuva

Lisää aiheesta

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Volkswagen

Kaikki koeajot

Uusimmat