Volkswagen Amarok

Ajoneuvot Uutinen 28.2.2022

Volkswagen avautuu tulevasta Amarokista vielä kerran ennen lanseerausta

Monikulmaisten luonnosten kautta pystyy nyt päättelemään, miltä toisen sukupolven Amarok tulee pääpiirteissään näyttämään.

Moottori kirjoitti Amarokista aiemmin julkaistuja ennakkotietoja joulukuussa. Uutuus perustuu Volkswagenin ja Fordin hyötyajoneuvoyhteistyön kautta Ford Rangeriin, joka on jo nähnyt päivänvalon, kuten myös siitä jatkokehitetty Ranger Raptor. Aiemmassa jutussa tulivat esille Amarokille tärkeinä pidetyt imagoasiat sekä Ranger-sukulaisuuteen liittyen auton juuret Australiassa ja tuotantopaikka Etelä-Afrikassa.

Volkswagen Amarok

 

Viimeisimpänä saadut tiedot paljastavat laajemmin auton ulkonäköä – vaikka kyse onkin vielä tässä vaiheessa luonnoksenomaisista havainnekuvista. Lisäksi kerrotaan uutuusmallin mittoja.

Edeltäjäänsä isompi

Tuleva Amarok on oikeastaan joka suuntaan edeltäjäänsä isompi. Se on leveämpi, siinä on korkeampi maavara ja se on myös kymmenen senttimetriä pidempi. VW:n mukaan pituuskasvusta suurin osa on kohdistunut Double Cabin ensimmäisen ja toisen penkkirivin väliin, tarkoittaen takapenkkien jalkatilan kasvua.

Volkswagen Amarok

Amarokin kokonaispituus on 5,25 metriä.

 

Amarok painottaa tulevaisuudessa enemmän premiumia. Voimanlähteeksi on hehkutettu Rangeristakin tuttua dieselkäyttöistä, 3-litraista ja kaksoisahdettua V6:ta. Julkaisupäivämäärä ei ole vielä tiedossa, mutta se ajoittuu todennäköisesti tulevaan kesään.

Volkswagen Amarok

Kojelautaa ja vetokykyä esitellään ajankohtaisissa sääolosuhteissa.

 

Lähde ja kuvat: Volkswagen Teksti: Benjamin Helander

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Volkswagen

Kaikki koeajot

Uusimmat