Volvo V90 T5

Ajoneuvot Uutinen 19.11.2016

Miksi Volvo S90/V90 on Vuoden Auto Suomessa 2017?

Tunteen ja järjen turvallinen liitto siivitti Volvon voittoon.

Auto- ja liikennetoimittajat ry:n jäsenet sekä Moottorin lukijat äänestivät ruotsalaisylpeyden Vuoden Autoksi Suomessa 2017. Volvo on järkevä, tilava ja turvallinen auto, mutta pelkät järkisyyt tuskin siivittivät uutuutta voittoon.

Volvon salaisuus on pohjoismaalaiseen mieleen vetoava yhdistelmä järkeä ja tunnetta. Edellä mainitut rationaaliset vahvuudet perustelevat ostoksen naapureille, vaikka oikeasti sydämen veivät vartaloa hyväilevät istuimet ja erinomaisen tyylikäs ulkoasu.

Volvo edustaa turvallista muutosta. Se on täynnä valmistajansa historiaa, mutta katse on vahvasti kohti tulevaa. Turvavöiden solkiin kirjattu vuosiluku 1959 kertoo kaiken valmistajan panostuksesta turvavöiden historiaan. Kojelautaa taas hallitsee moderni Spotifynkin hallitseva kosketusnäyttö.

Volvo V90 T5

Täydellisestä autosta ei kuitenkaan ole kyse. Uutuus on esiintynyt Moottorin sivulla ja netissä Espanjan ensikoeajoista aina tiukkaan parivertailuun Mercedes-Benzin E-sarjaa vastaan, jonka tulokset näkee 1.12. ilmestyvässä numerossa.

Eri testeissä Moottorin toimitus on kiinnittänyt huomiota hivenen täristävään jousitukseen ja aavistuksen karkeisiin moottoriääniin. Eivätkä uudet puoliautonomisen ajon mahdollistavat järjestelmätkään aivan umpivarmoja ole. Erityisesti V90-farmarimallissa osa tilaratkaisuista on jopa takapakkia edeltävään V70-malliin nähden.

Volvo V90

Mutta ei unohdeta sitä tunnepuolta. Volvoa huomaa lähestyvänsä parkkipaikalla eri asenteella kuin harmaita saksalaisia. Se on skandinaavista muotoilua parhaimmillaan. Upeus jatkuu sisätiloihin, jotka ovat erityisesti luksusvarustelluissa versioissa nahan, jalopuun ja alumiinin kaltaisten arvomateriaalien voittokulkua.

Volvo onnistuu kutittamaan autonaisen ja –miehen tunneaistia juuri oikeasta kohtaa. Sen vaikutusta järkevän, tilavan ja turvallisen perheauton ominaisuuksiin ei voi aliarvioida. Siksi se on Vuoden Auto Suomessa 2017.

Onneksi olkoon Volvo S90/V90!

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Volvo

Kaikki koeajot

Uusimmat