23.3.2019

Hilpeä Toyota GT86 saa jatkoa – luvassa jälleen yhteistyö Subarun kanssa

Toyota GT86 saa jatkoa

Mallistosääntöjä vahvistava poikkeus saa jatkoa. Pirteä takavetoduo GT86/BRZ esiintyy jälleen ja taustavoimina jylläävät jälleen Toyota ja Subaru.

Toyota GT86 ja Subaru BRZ -mallinimillä Euroopassa tunnettu hilpeä takavetocoupe saa kuin saakin seuraavan mallipolven. Asiasta kertoi brittiläinen Autocar, joka jututti Toyotan Euroopan markkinointipäällikkö Matt Harrisonia.

Harrisonin mukaan uuden polven GT86 asettuu mallistossa tarkoituksella Supran alapuolelle, eivätkä huhut Suprasta mallin korvikkeena pidä paikkaansa.
– Ne ovat eri yleisöille ja eri tuotteita. Me näemme tilanteen, jossa ne ovat rinnakkain yhdessä, Harrison kommentoi.

Samalla Toyota-pomo vihjasi, että on "turvallista olettaa", että seuraavan polven GT86/BRZ säilyttää Subaru-kytköksen ja nelisylinterisen bokserimoottorin. Japanilaiselle autojätille yhteistyökuviot ovat keino nipistää muuten matalien myyntivolyymien urheilumallien kehityskustannuksista, viimeisimmän esimerkin ollessa BMW:n kanssa kehitetty uusi Supra.

Toyotalle GT86:n merkitys liittyy kuitenkin brändi-imagoon raakojen myyntilukujen sijaan. Yhtiön pääjohtaja Akio Toyoda on itse toivonut kokonaista kattausta urheilullisia automalleja erityisesti GR Sport -mallistoon liittyen. Harrisoninkin mukaan GT86:n merkitys on ollut lisätä Toyotan vetovoimaa yleisesti.
– GT86 on ehdottomasti ollut menestys siinä suhteessa, erityisesti Iso-Britannian kaltaisilla markkinoilla.

Lähde: Autocar Kuva: Lauri Ahtiainen

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Lue myös:

Luetuimmat