Matkailu 15.11.2019

Tarjolla varaslähtö jouluun – Tallinnan palkittu joulutori avaa juhlakauden tänään

Näyttävät keskiaikaiset puitteet, Euroopan pisin joulukuusiperinne ja monipuolinen tarjonta. Syntyykö näistä eväistä jälleen maailman paras joulutori?

Tallinnan Raatihuoneentorin joulumarkkinat starttaavat tänään 15.11. ja venyttävät tulevan juhlakauden aina tammikuun puolelle. Viimeinen jouluinen toripäivä Tallinnassa on tällä kertaa 7.1.2020.

Viime vuonna keskiaikaiset puitteet ja tapahtumatarjonta poikivat Tallinnaan maailman parhaan joulutorin tittelin. Äänestämässä oli peräti 200 000 ihmistä ja kisaamassa kelpo joukko tunnettuja joulutorikaupunkeja, joten kunnia on taatusti ansaittu.

Tallinnan joulutori

Nykymuotoinen tapahtuma on peräisin 1990-luvun alkuvuosilta, mutta markkinoiden sydän on Viron tärkein ja Euroopan ensimmäinen joulukuusi, jonka perinteet ulottuvat aina vuoteen 1441.viro
Ennakkotietojen mukaan luvassa on tälläkin kertaa joulumaa pienoiskoossa, eli yhdistelmä nähtävää, koettavaa ja nautittavaa.

Valoja ja koristeita riittää tunnelmanluontiin, vaikka sää vaikuttaa toistaiseksi varsin marraskuisen harmaalta. Ensilunta odottavat niin joulupukin kanssa kaupunkilaiset, kauppiaat kuin torivieraatkin.

Tallinnan joulutori

Torilla myynnissä on muun muassa käsitöitä ja virolaisia jouluruokia verimakkarasta ja hapankaalista piparkakkuihin. Viluntorjuntaan tarjolla on vastalääkettä myös lämmittävien joulujuomien muodossa.

Lähde: Visit Estonia Kuvituskuvat: Moottorin arkisto/Marko Jokela ja Antti Hentinen

Jaa artikkeli