10.9.2017

Baijeri sydän Pietarsaari: BMW Individual M760Li by Nautor’s Swan

BMW Individual M760Li by Nautor's Swan

Suomalainen veneveistämö toimittaa merkittävän määrän osia BMW Individualin juhlamalliin.

Jos tavallinen BMW on vaikuttanut hiukan, noh, tavalliselta, on hätiin voinut vuodesta 1992 saakka pyytää yhtiön Individual-jaoston. Tyypillisesti BMW Individual tunnetaan lähes rajattomasta värikartastosta ja paremmista verhoiluvaihtoehdoista, mutta myös lisävarustelistan todelliset erikoisuudet ovat kuuluneet Individual-ohjelman piiriin.

BMW Individual M760Li by Nautor's Swan

Nyt BMW Individual täyttää 25 vuotta ja merkkipaalua juhlitaan tietysti erityisellä autoyksilöllä. Baijerilaiset ovat kuitenkin ottaneet juhlintaan mukaan vieläkin erityisemmän kumppanin, sillä uniikin 7-sarjalaisen on somistanut pietarsaarelainen venerakentaja Nautor Oy. Pekka Koskenkylän perustama suomalainen purjeveneiden veistämö on ollut BMW:n kumppani jo monen vuoden ajan, merkkien esiintyessä yhdessä muun muassa Les Voiles de Saint-Tropez -regatassa. Nautor on ollut italialaisomistuksessa vuodesta 1998 saakka, mutta yhtiön kotipaikka on edelleen Pietarsaari.

BMW Individual M760Li by Nautor's Swan

Juhlmallin koko nimi BMW Individual M760Li xDrive V12 Excellence inspired by Nautor's Swan on melkoinen puristettava rekisteriotteeseen, mutta kertoo sinivalkoisen saksalaismerkin lippulaivan saaneen inspiraationsa sinivalkoisista huvipursista.

Pelkkään inspiraatioon ei tarvitse toki tyytyä, sillä Nautor's Swan on valmistanut Suomessa käsityönä erityisen M760Li:n tiikkipaneeleita. BMW:n mukaan tavaratilan pohjassa käytetyssä tiikkipaneelissa on ohuet kumisaumat, jotta puu voisi elää lämpötilojen mukana. Ominaisuus on erityisen haluttava veneen kannessa, mutta hyödyllinen myös autoilun maailmassa.

BMW Individual M760Li by Nautor's Swan

Pietarsaaresta saapuvat myös auton kynnyslistat, sisustan puuosat ja erikoiset puiset lattiamatot. Myös istuinten niskatuet ja pehmustetyynyt on varustettu Nautor's Swanin S-logolla. Teema jatkuu myös häikäisysuojissa. Kojelaudan ja keskitunnelin vaaleammat puuosat on valmistettu eurooppalaisesta tammesta.

Puun lisäksi edustusauton sisusta koostuu pitkälti tietenkin nahasta. Hienon Merino-nahan väritys on savuvalkoinen yhdistettynä Criollon ruskeaan. Nahkaverhoilu yltää A- ja B-pilareihin, oviaukkoihin ja kojelaudan päätyihin. Kaikkea on ajateltu, sillä myös auton ohjekirja on saanut sitomisvaiheessa criolloruskeat kannet.

BMW Individual M760Li by Nautor's Swan

Ulkovärityksenä nähdään BMW Individualin valikoimasta poimittu damaskonpunainen. BMW kunnioittaa yhteistyökumppaniaan jarrusatuloilla, joihin viimeistellään erikseen kohokirjaimin Swan-logo, ja takaluukussa on puolestaan Nautor's Swanin jahdeista tuttu nuoli. 7-sarjan massiiviset muodot ovat saaneet kylkeen maalatun koristeviivan hiukan sisarmerkki Rolls-Roycen hengessä.

BMW Individual M760Li by Nautor's Swan

Muilta osin erityinen BMW-malli on tuttu M760Li xDrive, eli nelivedon voimanlähteenä on 6,6-litrainen turboahdettu V12, joka liikuttaa edustusautoa 610 hevosvoiman, 800 newtonmetrin ja kahdeksan vaihteen turvin. 0–100 km/h taittuukin johtajatasolle sopivasti 3,7 sekunnissa.

BMW Individual M760Li by Nautor's Swan nähdään ensi viikolla alkavassa Frankfurtin kansainvälisessä autonäyttelyssä.

BMW Individual M760Li by Nautor's Swan

Lähde ja kuvat: BMW

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kaikki paitsi maalla purjehdus on turhaa:

Luetuimmat