30.9.2020

BMW 4-sarjan Cabrio – lähtee kuin vesikatto majavan selästä

BMW 4-sarjan Cabrio

BMW 4-sarjan Cabrio tarjoaa samat majavanhampaat avattavalla katolla. Tähän pian pääsee käsiksi alle 60 000 euron, kunhan tyytyy kahdesta moottorivaihtoehdosta köykäisempään.

BMW 4-sarjan Cabrio jatkaa tutulla tiellä, jonka jo kesäkuussa esitelty 4-sarja avasi. Nyt vesikatto on lähtenyt majavan selästä tai kuten BMW itse asian ilmaisee: "BMW 4-sarjan Cabrio seuraa Coupé-mallin persoonallista ja rohkeaa muotokieltä". Uutuusmalli saapuu sopivasti seuraavan kevään aikoihin.

BMW 4-sarja Cabrio

Valmistaja myös kehuskelee, kuinka kuudennen sukupolven avomalli on suora jälkeläinen 35 vuotta sitten myyntiin tulleelle ensimmäiselle 3-sarjan avoautolle. Tämä siis sen jälkeen, kun he halusivat haihduttaa juuri tuon perinnön muuttamalla mallimerkinnän 3-sarjasta numeroa suuremmaksi. Samaan aikaan näiden halutaan ilmeisesti olevan sama, mutta eri malli – tätäkö tarkoitetaan ironialla.

BMW 4-sarja Cabrio

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

BMW 4-sarjan Cabrio

Valmistajan mukaan autossa on perinteisen kovakaton ja kangaskaton uusi välimuoto, "softtop", eli pehmeä katto. Se yhdistää kuulemma kovakattoisen mallin vahvuuden ja malliin sopivan kangaskaton ulkonäön olemalla 40 prosenttia kevyempi kuin edeltäjämallissa silti ääntä eristäen. Mielestämme se näyttää, ja kuvauskin kuulostaa, kangaskatolta juurikin käännöksen soft top merkityksen mukaisesti.

BMW 4-sarja Cabrio

Tuo katto avautuu tai sulkeutuu 18 sekunnissa. Katon poistamisesta seuraavaa korin vääntöjäykkyyden häviämistä on koitettu kammeta lisäämällä keulan alaosaan alumiinia ja vahvistamalla helmoja.

Tavaratilan koko on 385 litraa katto ylhäällä, mutta katto alhalla kontti kutistuu 300 litran vetoiseksi. Valmistaja kertoo aerodynamiikan parantuneen edeltäjämalliin verrattuna.

BMW 4-sarja Cabrio

M440i xDrive tai 420i

Suomessa uusi BMW 4-sarjan Cabio tulee myyntiin kahdella malliversiolla, joista nelivetoisessa 275 kilowatin tehoilla (374 hv) varustetussa huippumallissa, BMW M440i xDrive Cabriossa, on kuusisylinterinen bensiinimoottori. Toisena vaihtoehtoina on edukkaampi takavetoinen 420i Cabrio nelisylinterisellä bensiinimoottorilla.

BMW 4-sarja Cabrio

Vaihteistopuoli on mielenkiintoinen, sillä valittavissa on ainakin alkuun vain kaksi automaattivaihtoehtoa. Malliston autoissa on vakiona kahdeksanportainen Steptronic-automaattivaihteisto. Valinnaisena on tarjolla Steptronic Sport -automaattivaihteisto ja sen mukanaan tuoma uusi Sprint-kiihdytystoiminto.

Cabrio erottuu, valmistajankin mukaan, 4-sarjan tapaan ulkoa hyvin selvästi 3-sarjan malleista – siis niistä joiden perintöä tämän piti jatkaa. Keskeiset muotoiluelementit on kopioitu suoraan eikä eroja juuri ole kattoa lukuunottamatta, mutta katto toki tekee varsin suuren eron jo itsessään. Autosta on luvattu markkinoille myös M Sport -versio, joten sellaista haluavat voivat odottaa rauhallisin mielin.

BMW 4-sarja Cabrio

Suomessa uutuus on ensi vuoden maaliskuussa. Uuden 4-sarjan Cabrion autoverollinen alkaen-hinta on 59 212 euroa.

Kuvat ja lähde: BMW

Luetuimmat