27.6.2020

Erittäin tarpeellinen erikoiserä: BMW 8-sarjan Golden Thunder Edition

BMW 8-sarja Golden Thunder Edition

BMW 8-sarjan Golden Thunder Edition taitaa tähdätä markkinoille, joissa Wiz Khalifan vuonna 2010 julkistettu ”Black and Yellow” on vielä kovan luokan hitti.

Jos BMW numerolla 8 tuntui aivan liian tylsältä ja hillityltä esimerkiksi M8 Competition -asussa, onneksi ratkaisuna on jatkossa BMW 8-sarjan Golden Thunder Edition. Kyseessä ei suinkaan ole jälkimarkkinoilla toimivan Hartgen tai Mansoryn viritys, vaan virallinen BMW:n tuote. Vaikutteita näytettäisiin kuitenkin hakeneen edellä mainitusta suunnasta.

BMW 8-sarja Golden Thunder Edition

BMW 8-sarja on siis merkin suurin ja kallein kaksiovinen auto, vaikka siitä on sekavasti tarjolla myös neliovinen Gran Coupé. Auto tähtää esimerkiksi länsinaapurinsa Mercedes-Benzin S-sarjan apajille. Noin kaksi tonnia painava 8-sarjan Coupé omaa 4,85 metriä mittaa.

Erikoismallin lehdistötiedotteesta suurin osa koostuu sanoista ”dynamic” ja ”luxury”, mutta niiden välistä löytyvät muutokset. BMW 8-sarja on saatavilla jo kolmena korimallina (Cabrio, Coupé ja Gran Coupé) ja näistä kaikki on nyt ostettavissa myös muodossa Golden Thunder Edition. Erityismallin tunnistettavin piirre lienee kultaisen korostevärin käyttö muun muassa 20-tuumaisissa M -kevytmetallivanteissa, sivupeileissä, helmoissa ja tavaratilankannen ilmanohjaimessa.

BMW 8-sarja Golden Thunder Edition interior

Värivaihtoehtoja ei ole, sillä maalipintana on aina joko musta Sapphire black metallic tai mattamusta Frozen black metallic. Koristelistoihin on valittu BMW Individual High Gloss Shadow Line ja myös jarrusatulat on maalattu mustaksi – myös M sports package on aina läsnä. Pikkuhiljaa on jo havaittavissa mihin suuntaan tämä teema nojaa.

Sama jatkuu sisätilojen puolella. BMW Individual Merino nahkaverhoilu on luonnollisesti mustaa, mutta etuistuimien niskatukiin on brodeerattu teksti ”Edition Golden Thunder” sillä yhdellä jalometallin sävyllä. Sisätilojen yksityiskohtien materiaaliksi on valittu kultasävyisen alumiinin näköinen harjattu pinta ja kovakattoisten mallien kattoverhous on Alcantaraa. Sanomattakin lienee selvää, että sisältä löytyy myös erikoismallin lisähinnasta kertova laatta.

BMW 8-sarja Golden Thunder Edition

Tuotanto alkaa syyskuussa BMW:n Dingolfingin tehtailla 100 kilometriä Münchenistä koilliseen. Kaikki kolme korimallia ja monet moottorivaihtoehdot voidaan kuorruttaa yllä kuvattuun asuun, oli sitten kyseessä 840d tai M850i xDrive. BMW 8-sarjan Golden Thunder Edition on nyt tarjolla halukkaille.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kommentoi artikkelia

Luetuimmat