25.2.2020

Daimler varautuu vaikeaan vuoteen – tuplaa sovittelukassansa 5 miljardiin euroon

Daimler varautuu vaikeaan vuoteen

Saksalaisvalmistajan ennuste kuluvalle vuodelle koostuu melkoisesta vastatuulesta. Hankaluuksiin varaudutaan kasvattamalla vastuu- ja lakiasioissa käytettävä kassavaraus lähes viiteen miljardiin euroon.

Mercedes-Benziä valmistava Daimler on ilmoittanut kasvattavansa vastuu-, sovittelu- ja viranomaisasioissa käytettävän vararahastonsa kokoa tälle vuodella. Jos 2018 selvittiin 2,1 miljardilla eurolla, on tälle vuodelle varattu 4,9 miljardia euroa.

Lisävarauksella Daimler varautuu monituisiin ongelmiin. Takatan turvatyynyjen takaisinkutsujen laajenemiseen varaudutaan jälleen, ja joillain markkinoilla on odotettavissa lisää oikeuskäsittelyjä ja toimenpiteitä dieselajoneuvojen suhteen. Viime vuosina yhtiölle ovat aiheuttaneet murhetta Euro 5 -dieselmoottorit erityisesti Saksan alueilla, joilla on ajokielto hiukankaan vanhemmille dieseleille.

Daimlerilla suhtaudutaan epäileväisesti myös vuoden 2020 hiilidioksidirajojen saavuttamiseen. Aiemmin yhtiön toimitusjohtaja Ola Källenius kommentoi, että viime kädessä kuluttajat äänestävät lompakoillaan, millaisia autoja he haluavat. Nyt yhtiö huomauttaa, että WLTP-testaussyklin käyttöönotto on tehnyt rajojen saavuttamisesta vaikeampaa.
– Tämän päivän tiedoilla on vaikeampi saavuttaa 2020 hiilidioksiditavoitteet, Daimlerilta kommentoitiin.

Muiden autovalmistajien tavoin saksalaisjätti kommentoi myös koronaviruksen aiheuttamia haasteita.
– Daimler-ryhmää koskevat riskit eivät koske vain automyyntiä, vaan voivat johtaa myös käänteiseen kehitykseen tuotannossa, ostotoiminnassa ja varastoketjussa, luki yhtiön vuosikertomuksessa.

Lähde: Automotive News Kuva: Mercedes-Benz

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat