20.2.2016

Ford Focus RS saa talvirenkaat – siis myös Yhdysvalloissa

Ford Focus RS

Focus RS väittää olevansa ensimmäinen auto, johon saa talvirenkaat tehdasvarusteena Yhdysvalloissa.

Suomalaiselle autonostajalle ei liene erityinen yllätys, että autovalmistajat ja -kauppiaat myyvät mielellään auton mukaan myös siihen soveltuvat talvirenkaat. Ford on nyt kuitenkin yllättänyt sen kuuluisan Amerikan serkun tarjoamalla talvirengasoptiota uuden Focus RS:n yhteydessä myös Yhdysvalloissa.

Asennusvalmiit talvirenkaat vanteineen saa nyt siis, ilmeisesti ensimmäistä kertaa Yhdysvalloissa, tilattua auton mukana 1 995 dollarin hintaan. Vaikeinta prosessissa oli sisällyttää talvirenkaat valmistajan testausohjelmaan.

Ford Focus RS

Lopulta talvirenkaaksi valikoitui Michelin Pilot Alpin PA4 225/40 R18-koossa. Kesärengasta pienempi rengaskoko valikoitiin nelivetoiseen urheilumalliin osittain siksi, että talvirenkaiden kanssa voisi käyttää lumiketjuja.

– Odotamme täysin, että vaikeiden sääolosuhteiden asiakkaamme osaavat käyttää lumiketjuja hyödykseen, kommentoi Ford Performancen alustavastaava Adam Wirth virnistellen.

Ehkä mielenkiintoisinta paketissa on se, että Fordin talvivanteet muistuttavat kesävanteita muilta osin, mutta Fordin mukaan kimaltavan hopeinen väri auttaa peittämään tiesuolan jäljet.

Ford Focus RS

Myös virallisen lehdistötiedotteen kuvat ovat hyvää viihdettä.

Lähde ja kuvat: Ford

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat