12.8.2020

Ford Kuga PHEV saa takaisinkutsun – latausjärjestelmän viassa tulipaloriski

Ford Kuga takaisinkutsu

Ford Kugan lataushybridimalleja kutsutaan takaisin akkuun ja latausjärjestelmään liittyvän tulipaloriskin vuoksi. Korvaava komponentti asennetaan huoltoliikkeissä.

Euroopan Ford on ilmoittanut kutsuvansa takaisin yhteensä 20 808 Kuga lataushybridiä. Takaisinkutsun syynä ovat Autocar-lehden tietojen mukaan neljän eri autoyksilön tulipalot. Takaisinkutsun lisäksi myös ennen kesäkuun 26. päivää valmistettujen Kuga PHEV:ien toimitukset on pysäytetty.

– Tämä johtuu siitä, että olemme havainneet potentiaalisen ongelman korkeajännitteisen ajoakun ylikuumenemisessa, joka saattaa tietyissä olosuhteissa aiheuttaa tulipalon akkualueella, Ford kommentoi tiedotteessa.

Takaisinkutsun toteutumiseen asti Ford pyytää Kuga PHEV:n omistajia välttämään pelkän sähköajotilan käyttöä ja myös auton lataamista. Ajaminen tulisi suorittaa hybridijärjestelmän EV Auto -automatiikkatilassa.

Fordin mukaan ongelmana on, että latausliittimeen tai laturiin kohdistuva vaurio voi aiheuttaa veden pääsyn järjestelmään, joka puolestaan aiheuttaa ylikuumenemiseen johtavan oikosulun akkukennoissa. Yhtiö kertoi asiasta Euroopan unionin kuluttajaturvajärjestelmässä. Ratkaisuna on uusi suojus, joka suojaa komponentteja, mikäli akku joutuu vapauttamaan kuumia kaasuja päästääkseen painetta. Se kuvailee kuitenkin tilannetta harvinaiseksi. Suojus asennetaan huoltoliikkeissä.

Autocarin tietojen mukaan ongelma saattaa maailmanlaajuisesti vaikuttaa jopa 27 000 Ford Kuga lataushybridiin.

Lähteet: Automotive News, Autocar, EU Safety Gate Kuva: Lauri Ahtiainen

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat