6.2.2016

Harvian ATV Sauna – mönkkärisaunoja saunoo missä haluaa

Harvian ATV Sauna

Maastokelpoinen ja kompakti saunakärry on vaihtelunhaluisen saunafanin toiveuni. ATV Sauna mahdollistaa saunaillan melkein missä tahansa.

Moni tunteen Harvian kiukaistaan, mutta MP16 -messuilla näytillä oli hieman enemmänkin. ATV Sauna on mönkijän kiskottavaksi suunniteltu mobiili saunayksikkö neljälle.

Valmistajan mukaan tämä sauna on tarkoitettu erityisesti omia polkujaan kulkeville saunafaneille, jotka haluavat löylytellä luonnossa. ATV Saunalla voi Harvian mukaan mennä saunomaan sinne, mihin ei muuten pääse.

Harvian ATV Sauna

Saunakärryn eteen oli MP16-messuilla kytketty Polariksen Sportsman ACE 570. Harvian mukaan ATV Saunan liikutteluun traktorimönkijä on omiaan. Sauna kulkee perässä luvallisesti niin tieliikenteessä kuin maastossakin. Ainakin jos maastossa ajamiseen on maanomistajalta lupa.

Harvian ATV Sauna

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Pihi puukiuas

ATV Sauna on varustettu Harvia M3 SL puulämmitteisellä kiukaalla. Lämmitys tapahtuu ulkopuolelta, joten sisälle löylytilaan ei tarvitse kömpiä ennen saunomista. Valmistaja lupaa mönkkärisaunan lämpiävän pienellä puumäärällä ja luonnollisesti myös kiukaan löylyjä kehutaan.

Kiuas on varustettu WL400 -suojaseinällä, joka pienentää huomattavasti tarvittavia suojaetäisyyksiä kiukaan ja saunan rakenteiden välillä. Maastosaunojan elämyksen viimeistelee 22 litran piippumallin vedenlämmitin. Pesuvesi lämpenee saunaa lämmitettäessä samalla vaivalla.

Sisärakenteen puupaneelin sekä ulkorakenteen teräslevyn välissä on Harvian mukaan XPS-lämpöeriste.

Sauna kulkee vahvoilla matalapainemaastorenkailla. Saunottaessa se pysyy vaaterissa aisan tukijalan ansiosta epätasaisessakin maastossa.

Astetta rajummat löylyt

Todistaakseen ATV Saunan kyvyt Harvia on lyönyt hynttyyt yhteen promootiomielessä näyttävistä otteistaan tunnetun Stunt Freaks Teamin kanssa. Oheisella videolla mönkkärisaunaa viedään säälimättömällä otteella tiellä, suolla, metsässä ja lopuksi päädytään vesille.

Teksti ja kuvat: Antti Hentinen

Luetuimmat