24.1.2021

Hyundai Bayon paljastelee – katso kuvat

Hyundai Bayon paljastelee

Taas Hyundai Bayon paljastelee pikkaisen, mutta tällä kertaa jopa kuvien muodossa. Viimeksi opimme vain kyseessä olevan B-segmentin crossover.

Hyundai Bayon paljastelee paljasta pintaa vilauttelemalla muutamissa tummanpuhuvissa kuvissa. Saimme jo viime vuoden puolella kuulla, että Hyundai Bayon on merkin tulevan B-segmentin crossoverin nimi. Silloin kerroimme myös mistä tuo nimi on peräisin.

Tällä kertaa näemme jopa hieman kuvia ja opimme samalla sanallisesti mistä muodoissa on kyse. Näin ainakin mikäli luotamme valmistajan omaan mielipiteeseen.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Hyundai Bayon

Hyundai Bayon paljastelee

Hyundai julkaisi nyt siis ensimmäisen kuvasarjan, josta pääsee kurkistamaan uuden kompaktin Hyundai Bayon SUV-mallin muotoiluun. Valmistajan mukaan Bayon yhdistää tunteisiin perustuvia arvoja innovatiivisiin muotoiluratkaisuihin, eli lyhyemmin se noudattaa Hyundain Sensuous Sportiness -muotokieltä. Muotokielestä saa viitteitä tällä hetkellä myynnissä olevista i20 ja Tucson-malleista, mutta sen sijaan tulevassa Hyundai Ioniq 5 -täyssähköautossa on parametrisiin pikseleihin pohjautuva piirtojälki.

Valmistajan mukaan ensimmäiset kuvat antavat viitteitä voimakkaasta ja erottuvasta muotoilusta. Lisäksi niistä pitäisi osata poimia vihjeitä edistyneestä teknologiasta ja selkeistä linjoista. Käytännössä markkinointiosasto lienee arponut jälkikäteen erilaisia kivalta kuulostavia sanoja jokaisen lokeron täyttämiseksi.

Hyundai Bayon

Auton keulalta löytyvä valopatteristo koostuu viirun muotoisista huomiovaloista ja erillisistä ajovaloista. Bayonin etuosan ilmanottoaukko jatkaa huomiovalojen linjaa, jolla luodaan autoa levittävä visuaalinen elementti. Myös keulamaski on varsin suuri ja se leviää entisestään auton alaosaa kohti – valmistajan mukaan tämä vahvistaa uutuusmallin voimakasta ilmettä.

Auton takaosasta löytyvät takavalot tuovat ensimmäisenä mieleen bumerangin ja ne on yhdistetty toisiinsa ohuella punaisella valonauhalla. Tuo valonauha kopioi jossain määrin keulailmettä ja jälleen kerran luo vaikutelman todellista leveämmästä autosta. Poikkiraita lihottaa, kuten hyvin tiedämme.

Takavalot on myös sijoitettu kauas toisistaan auton sivuille, mikä lisää entisestään visuaalista vaikutelmaa auton leveydestä. Hyundai on halunnut tehdä näin auton takaosan ilmeestä sekä tyylikkään että erottuvan.

Hyundai Bayon saapuu Euroopan markkinoille kesällä 2021. Lisätietoja uutuudesta julkaistaan lähiviikkoina, mutta toivottavasti ensi kerralla hieman isompana ryppäänä. Toistaiseksi kerrottava on ollut varsin vähissä.

Kuvat ja lähde: Hyundai

Luetuimmat