27.6.2017

Isompi Ibiza – Uusi Seat Arona on pieni iso crossover

Seat Arona

Seat Arona on espanjalaismerkin uusi tulokas kompaktien crossovereiden kilpailtuun luokkaan.

Uuden Ibizan jäljissä saapuu myös täysin uusi Seat Arona. Malleilla on selkeästi yhteistä, sillä Ibizan ja uuden Polon tavoin Arona valmistetaan VW-ryhmän MQB A0 -pohjarakenteelle. Vielä kertovampaa Aronan sijoittumisesta mallistossa on Seatin tapa antaa uutukaisen mitat suhteessa juuri Ibizaan.

Niinpä teneriffalaisen kylän mukaan nimetty Seat Arona on 79 millimetriä uutta Ibizaa pidempi, 99 millimetriä korkeampi ja siinä on 52 millimetriä korkeampi istumakorkeus parempaa näkyvyyttä ja helpompaa kulkemista varten. Samalla maavaraa on nostettu 15 millimetrillä. Pääntilaa on edessä 37 mm Ibizaa enemmän ja takanakin 33 mm. Tähän vaikuttaa osaltaan pikkuveljeä pystympään muotoiltu tuulilasi. Aronan pituus on kokonaisuudessaan 4 138 mm ja tavaratilaa on käyttökelpoiset 400 litraa.

Moottorivaihtoehtoina nähdään kolme bensiinimoottoria ja kaksi dieseliä. Bensakoneissa 3-sylinterinen 1.0 TSI nähdään 95 ja 115 hevosvoiman versiona, maltillisemman version tyytyessä 5-vaihteiseen manuaaliin ja pirteämmän saadessa 6-vaihteisen manuaalin tai 7-vaihteisen DSG:n. Valikoiman täydentää 1,5-litrainen TSI 150 hevosvoiman turvin. Aktiivisella sylinterisammutuksella varustettu moottori nähdään 6-vaihteisen manuaalin jatkeena FR-varustetasossa. Lisäksi tarjolle tulee ensi vuonna 90-hevosvoimainen 1.0 TSI -moottori CNG-kaasuversiona.

Dieseleissä tarjonta koostuu tutulta 1,6-litraisesta TDI-moottorista 95 ja 115 hevosvoiman versioina. 95-hevosvoimaisen saa 5-lovisella manuaalilla tai 7-pykäläisenä DSG:nä, 115:n päätyessä 6-vaihteisen manuaalin kaveriksi.

Seat Arona

Muuten Seatin uutukainen tuo mukanaan koko joukon muun muassa isoveli-Atecasta tuttuja tyylielementtejä sekä varusteita. Ulkoisen sukunäön lisäksi tyyliä on haettu myös sisällä, jossa on kuljettajaergonomian lisäksi panostettu tilantuntuun keskikonsolin muotoilulla.

Aronassa on muun muassa etutörmäysvaroitin jarrutusavustimella, mukautuva vakionopeudensäädin, peruutuskamera, 8-tuumainen viihdejärjestelmä sekä kännykän langaton lataus signaalivahvistimella. Tarjolla on myös risteävän liikenteen varoitus, kuolleiden kulmien varoitin sekä pysäköintiavustin.

Seat Arona

Viihdettä on puolestaan tarjolla BeatsAudion 300-wattisen äänentoiston myötä. Seatille tuttuun tyyliin Arona tulee tarjolle Reference, Style, FR ja Xcellence -varustetasoilla. Valmistajan mukaan varusteet niputetaan paketeiksi varustelun helpottamiseksi.

Seatin kolmas katumaasturi, joka asettuu kokonsa puolesta Aronan ja Atecan yläpuolelle mallistossa, saapuu vuonna 2018.

Lähde ja kuvat: Seat

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat