10.10.2022

Käytetyt erikoisuudet: lähde kaulahuivikauteen rantakirppu-Kuplalla

Volkswagen Kupla rantakirppu käytetyt erikoisuudet avoauto

Volkswagen Kupla on klassikkoalusta rantakirpulle, eikä tämän syksyn yksilö tee poikkeusta. Vieläkö riittää huumori ajaa ilman kattoa vai pistetäänkö säilöön ensi kesää varten?

Syksyllä mielessä ovat yleensä kaulahuivit ja välikausitakit, eivät niinkään rantakirput, mutta tässä sitä ollaan. Toisaalta tämä on kansakunta, joka nauttii koleassa grillaamisesta, joten miksi ei myös avoautokautta voisi jatkaa ensilumiin asti.

Joka tapauksessa tämän viikon Käytettynä erikoisuutena on Volkswagen Kuplan pohjalle tehty rantakirppu. Rantakirppu ja Kupla ovat tuttu yhdistelmä Bruce Meyersin kehittelemästä Meyers Manxista, sillä Volkswagenin kansanauton yksinkertainen takamoottoritekniikka antoi hyvät mahdollisuudet uudelleenkorittamiselle ja mekaaniselle muokkaamiselle.

Suomalaisten hiekkarantojen ja dyynien vähäisyys ovat pitäneet avonaisen harrasteajoneuvon meillä harvinaisena valintana, mutta tässä on mielenkiintoinen ajatusleikki, jos vaikkapa kesämökiltä löytyy tallipaikka.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

1970 Volkswagen "Kupla"

Vuoden 1970 Volkswagen Kuplaan perustuva joensuulais-rantakirppu on Suomessa paitsi kohtuullisen harvinainen korimallinsa vuoksi, myös siihen tehdyn rakentamisen takia.

Ihailtavasti ilmoituksessa kuvaillaan tarkasti mitä kaikkea auton voimalinjalle on tehty, sillä moottori, vaihteisto ja akselistot ovat selvästi olleet sydämen asia auton myyjälle. Volkswagenin 2,0-litrainen 16-venttiilinen moottori on vesijäähdytteinen. Lisäksi bensapumppu ja paineensäädin on vaihdettu korkeampia tehoja ennakoiden, kytkin on vaihdettu ja niin edelleen. Tehojen lisäksi myös meteliä riittää, sillä Yoshimuran äänenvaimennin on tuttu Hayabusasta.

Volkswagen Kupla rantakirppu käytetyt erikoisuudet avoauto

Myös vaihdelaatikko on saanut samaa huomiota. Perusrakenne on Super Beetlestä, mutta työtä on tehty merkittävästi. Ilmoituksen paras puoli on, että päivityskomponenteista mainitaan joko valmistaja tai valmistuksesta vastannut henkilö. Teholukema on 132 kW (180 hv) ja huippunopeudeksi ilmoitetaan "reilut 220 km/h", mikä mahtaa olla kylmää kyytiä.

Vannekoko on 19 tuumaa, joten rantakirpulla on myös sopivasti asennetta olemuksessan. Muilta osin auto kuitataan läpikäydyksi, mikä on ymmärrettävää 52-vuotiaalle rakenteelle. Yleisilmeeltään rantakirppu näyttää olevan hyvässä kunnossa.

Volkswagen Kupla rantakirppu käytetyt erikoisuudet avoauto

Olisiko tästä seuraavaan rantakauteen tai muuhun kesäkäyttöön, vai vieläkö kirpulla ennättäisi kruisailla kaulahuivin ja pipon voimin?

Lähde ja kuvat: Tori.fi Teksti: Aake Kinnunen

Luetuimmat