7.9.2020

Kolme Daciaa kolmanteen sukupolveen Nissanin suositun perusrakenteen voimin

Dacia uudistuu

Viime vuonna myyntiennätykseensä yltänyt Dacia kertoo kolmen mallinsa uudistuvan. Uudistuneisiin malleihin kerrotaan kuuluvan myös Dacia Logan -porrasperän, jota ei ole myyty Suomessa vuoden 2012 jälkeen. Toisiko uusi sukupolvi myös Loganin takaisin Suomeen?

Hinnastojen alkupään malleihin keskittynyt Dacia ilmoitti kolmen mallinsa uudistuvan lähiaikoina. Uuden olemuksen saa Sandero, Sandero Stepway ja Logan -mallit. Maahantuoja lupaa autojen uusitun ilmeen edustavan nykyaikaa ja tarjoavan hyvän hinta-/laatusuhteen unohtamatta Dacian vahvuuksia: yksinkertaisuutta ja luotettavuutta. Juuri muuta maahantuoja ei vielä uusista malleista tiedotteessaan kerro, mutta aikoo palata asiaan syyskuun lopussa.

Automotive News Europella on asiasta hieman enemmän kerrottavana, paino sanalla hieman: uudistuvat mallit siirtyvät Nissanin BO-perusrakenteesta Renault-Nissan -yhtymän CMF-B -perusrakenteeseen. CMF-B -perusrakenteelle pohjautuu muun muassa Nissan Juke, Renault Clio ja Renault Captur.

Dacia Sandero ja sen katumaasturoitu versio kattokaiteilla ja seikkailumuoveilla ovat suomalaisille tuttuja. Dacia Logan -sedania ei sen sijaan ole myyty suurimmassa osassa Eurooppaa lainkaan vuoden 2012 jälkeen, jolloin malli siirtyi toiseen sukupolveen.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kaikki tältä erää

Lisää uudistuneista Dacioista voimme näillä näkymin kertoa syyskuun lopussa. Autojen hinnat eivät ole vielä tiedossa, mutta esimerkiksi Dacia Sandero oli muutama vuosi sitten Suomen edullisin auto, joten hintatietoisten kannattaa jäädä odottamaan vielä hetkeksi ennen auton vaihtamista.

Valmistajan hintatietoisuus onkin tehnyt vuosien saatossa työnsä, sillä romanialaisvalmistaja teki oman myyntiennätyksensä vuonna 2019. Maailmanlaajuinen volyymi oli 736 000 ajoneuvoa, joista Eurooppaan myytiin 581 000 kappaletta.

Teksti: Eetu Kokkonen Lähteet: Dacia, Automotive News Europe Kuvat: Dacia

Luetuimmat