12.6.2020

Koronasta piristysruiske kaksipyöräisten kaupalle – diilejä hierotaan varsinkin käytetyistä

Koronasta piristysruiske kaksipyöräisten kaupalle

Moottoripyöräkauppa on koko kevään käynyt vilkkaasti, sekä uusien että käytettyjen. Myös mopojen rekisteröinti on vahvassa 11,4 prosentin kasvussa.

Uusien moottoripyörien rekisteröintitilasto osoittaa toukokuun jälkeen pientä 0,2 prosentin kasvua viime vuoteen verrattuna. Se ei kuitenkaan ole koko totuus moottoripyöräalan kaupasta.

– Uusien pyörien myyntimäärät edustavat vain prosentin tai parin osuutta koko moottoripyöräkannastamme, joten liikaa ei kannata keskittyä uusien pyörien myyntimääriin. Käytettyjä pyöriä on meidän liikkeissä myyty kappalemääräisesti 20 prosenttia enemmän kuin viime vuonna, sanoo Bike Worldin toimitusjohtaja Erkan Fere.

Bike Worldin Erkan Fere on tyytyväinen kevään kaupankäyntiin poikkeusoloista huolimatta.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Pyöriä käytössä aiempaa enemmän

Feren mukaan alan piristyminen näkyi jo siinä, että Bike Worldilla oli talvisäilytyksessä 30 prosenttia enemmän moottoripyöriä kuin edellisenä talvena. Se on selvä merkki, että moottoripyöriä on käytössä enemmän kuin aikaisemmin. Syitä moottoripyöräkaupan piristymiseen on useita.

Koronasta piristysruiske kaksipyöräisten kaupalle

– Takana on hyvät MP20-messut helmikuun alussa sekä aikainen kevät. Lisäksi on poikkeuksellinen tilanne, kun ihmiset eivät voi matkustaa ulkomaille. Kun vielä monilla on aiempaa enemmän vapaa-aikaa, on moottoripyöräily hyvä vaihtoehto vapaa-ajan viettoon ja myös työmatkoille, sanoo Fere.

Kaikkien tyylisuuntien pyörät käyvät kaupaksi

Feren kanssa samoilla linjoilla on sipoolaisen Aarbiken Jarkko Aarros, joka kertoo moottoripyöräkauppaa tehdyn jopa muutaman kappaleen verran viime vuotta enemmän siitä huolimatta, että liike piti koronaepidemian puhjettua liikkeen suljettuna viiden viikon ajan. Aarbiken tilastot ovat sikäli luotettavia, että kyseessä on Suomen suurin pelkästään käytettyjen pyörien kauppaan keskittynyt moottoripyöräliike noin 1000 kappaleen vuosittaisella myyntimäärällään.

Koronasta piristysruiske kaksipyöräisten kaupalle
Myös Jarkko Aarros arvioi, että pandemiasta ja sen järjestelyistä huolimatta kauppa on käynyt jopa muutaman pyörän verran vilkkaammin kuin viime vuonna.

Sekä Fere että Aarros ovat tyytyväisiä siihen, että tällä hetkellä asiakkaita kiinnostavat eri tyylisuuntia edustavat moottoripyörät laidasta laitaan. Seikkailupyörät ja nakumallit ovat erityisesti suosiossa, mutta hyviä myytäviä ovat myös customit ja matkapyörät.

Teksti: Janne Huhtala Kuvat: Valmistajat

Luetuimmat