7.7.2022

Lexus ES uudistuu kevyesti mallivuodelle 2023 – keskiössä tietotekniikka

Kaikkiaan seitsemännen polven ES päivittyy Euroopassa vastaamaan merkin, konsernin sekä luokan viimeisintä tasoa. Se tarkoittaa myös F Sport -varustetason ensiesiintymistä ES:ssä.

Lexuksen toiseksi suurin sedan päivittyi kevyesti jo viime vuonna, mutta lähinnä ulkoisesti. Premiumsedanin uudemmassa keski-iän päivityksessä keskiössä on siis tietoviihdepuoli, siinä erityisesti langattomat toiminnot.

Virtuaalipeilitkin ovat ES:ssä suhteellisen tuore juttu.

Monet uutuudet ovat sukua vasta päivittyneen, saman ikäisen RAV4:n, uudistuksille. Niitä ovat muiden muassa älypuhelinliitettävyydet, pilvipalvelupohjainen navigaattori sekä puheohjaus. "Hey Lexus" ymmärtää 19:ää eri eurooppalaista kieltä ja toimii kuten muidenkin valmistajien vastaavat ratkaisut.

Mutta koska nyt ollaan Lexuksessa, tarvitaan jotain spesiaalia, erityisesti huolenpidon saralla, siinähän Toyotan luksusmerkki on erityisen ansioitunut. Data Communication Module on nimittäin päivittynyt, päästäen auton osaksi internetiä. Sen voi myös yhdistää e-Careen, joka tarjoaa ympärivuorokautisesti tietoa auton toiminnasta ja huoltotarpeista paitsi omistajalle, myös merkkiliikkeelle.

Ammonite Sand on uusi verhoiluvaihtoehto.

Niin ikään keskikonsoli on päivittynyt, ja moni varmasti huomaa ensimmäisenä, että ristiriitoja (vähän kaikilla toteutustavoilla) herättänyt kosketuslevy, touchpad, on tiessään. Konsolissa on näkyvillä kaksi mukitelinettä sekä älypuhelimen langaton laturi, joka on lokeron sijaan helposti käytettävissä. USB-portit on niin ikään järjestelty uudelleen. Musiikit kuunnellaan jatkossa USB-A:n kautta, laitteiden lataus tapahtuu puolestaan C-portin kautta.

Designpuolella uutta on sporttihenkinen F Sport -varustetaso, joka on saatavilla tähän mennessä useisiin muihinkin Lexus-malleihin. Uudistunut ES menee tuotantolinjoille elokuussa, ensimmäisten ehtiessä Eurooppaan Kyushun saarelta lokakuuhun mennessä.

Lähde ja kuvat: Lexus Teksti: Benjamin Helander

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Lisää aiheesta

Luetuimmat