27.8.2017

Luksusjahti maaoloihin: Vision Mercedes-Maybach 6 Cabriolet

Vision Mercedes-Maybach 6 Cabriolet

Tällä kertaa avomallina: Vision Mercedes-Maybach 6 Cabriolet on valtaisan konseptiauton kangaskattoversio.

Yhdysvaltain Pebble Beach -loistoautotapahtumassa esiteltiin BMW Z4 -konseptin lisäksi myös Vision Mercedes-Maybach 6 Cabriolet, näkemys tulevaisuuden sähköisestä maajahdista. Lähes kuusimetrinen avoauto näyttää mittasuhteineen yhdistelmältä purjelaivaa ja sarjakuvien luomuksia. Samalla se huokuu sukulaisuutta viime vuonna esiteltyyn Vision Mercedes-Maybach 6 -kovakattomalliin.

Vision Mercedes-Maybach 6 Cabriolet

– Vision Mercedes-Maybach 6 Cabriolet vie modernin luksuksen äärimmäisen luksuksen alueelle ja se on täydellinen ilmentymä muotoilustrategiastamme. Henkeäsalpaavat mittasuhteet yhdistyvät upeaan haute couture -sisustaan luodakseen huippukokemuksen, linjasi Daimlerin päämuotoilija Gorden Wagener.

Vision Mercedes-Maybach 6 Cabriolet

Merelliseen Nautical Blue Metallic -väriin puettu avokonsepti on hillityn vastakohtainen räiskyvän punaiselle kovakattomallille. Tuttua ovat kuitenkin valtaisat mittasuhteet, jotka kätkevät sisäänsä 750 hevosvoimaa tehoa neljästä sähkömoottorista, ohuen lattia-akuston sisältäessä tarpeeksi virtaa yli 500 kilometrin ajoihin. 0–100 km/h taittuu alle 4 sekunnissa. Toisaalta Mercedes lupailee, että 350 kW pikalatauksen ansiosta autoon voi ladata 100 kilometriä lisää ajomatkaa vain 5 minuutissa.

Vision Mercedes-Maybach 6 Cabriolet

Tasan 5,7 metriä pitkä konseptiauto on täynnä kiehtovia muotoiluyksityiskohtia. 24-tuumaisten vanteiden keskilukko on värjätty ruusukultaiseksi viittauksena Mercedes-Benzin muihin sähköautotutkielmiin. Perän ja kolmannen jarruvalon muoto vihjailee tietoisesti luksusjahtien ja purjeveneiden maailmasta, kätkien alleen kuitenkin käytännöllisen diffuusorin. Keulailmettä hallitsee uusin tulkinta Mercedes-Maybachin jäähdyttäjän säleiköstä. Valtaisa keulatila toimii samalla auton matkalaukkusarjan tavaratilana.

Vision Mercedes-Maybach 6 Cabriolet

Kahdelle hengelle suunnattu sisusta on yhdistelmä vanhoja perinteitä ja uusinta uutta. Mercedes kertoo inspiraation tulevan jälleen luksusjahdeista, tavoitellun tunnelman olevan "360° avoilma-aula". Virtaavat muodot korostavat upeasti perinteisiä sisustaelementtejä, kuten tikattua nappanahkaa ja jälleen merelle viittaavaa puupintaa.

Vision Mercedes-Maybach 6 Cabriolet

Nykytyylin mukaisesti luvassa olisi kuitenkin koko joukko näyttöjä. Digitaalinäyttöjen joukossa ovat kuitenkin oikeat mittarit, tuoden ripauksen analogisuutta digitaalistuvassa maailmassa. Ilmaritilöiden sijoittelu on Mercedeksen mukaan lainattu puolestaan ilmailun maailmasta. Sinisenä hehkuva keskitunneli on muuten toteutettu valokuidulla ja sen tarkoitus on muistuttaa auton sähköisestä voimalinjasta.

Vision Mercedes-Maybach 6 Cabriolet

Vision Mercedes-Maybach 6 Cabriolet tähtää hiukan pidemmälle myös arkielämän osalta. Navigaattori on esimerkiksi tietoinen omistajansa kalenteriin merkatuista tapaamisista ja Concierge-toiminto toimii puheentunnistuksella luontevasti ilman tarvetta tukeutua tiettyihin komentoihin. Armeija biometriikkasensoreita tarkkailee kyytiläisten hyvinvointia ja mielenlaatua. Kaikki ajamiseen ja navigointiin tarvittava tieto heijastetaan kahteen tuulilasinäyttöön.

Vision Mercedes-Maybach 6 Cabriolet

Vision Mercedes-Maybach 6 Cabriolet on uusin jäsen Mercedeksen viime vuosien Vision-konseptiautoperheessä, joten tuotannossa ja katukuvassa sitä tuskin nähtäneen sellaisenaan.

Vision Mercedes-Maybach 6 Cabriolet

Lähde ja kuvat: Mercedes-Maybach

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat