11.12.2020

Maastomuovimalli – Kia Picanto X-Line 15 990 euroa

Kia Picanto X-Line tarkoittaa mökkitieltä muovein suojattuja helmoja ja 15 millimetrin korotusta. Hinnat alkavat 15 990 eurosta.

Kia Picanto X-Line on saanut hinnat ja ne alkavat 15 990 eurosta. Kyseessä on pienen päivitetyn Picanton crossover-versio, eli hieman korotettu ja maastossa maalipintaa paremmin naarmutettavaksi soveltuvin muovein suojattu mallivaihtoehto. Lisähintaa edullisimpaan Picanton malliversioon nähden kertyy lähes 2 500 euroa.

Kia Picanto on ollut suosittu vaihtoehto pienessä A-segmentissä kotimaamme markkinoilla. Nyt, mallipäivityksen jo nähnyt, kolmannen sukupolven mallisto kasvaa korkeussuuntaan.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kia Picanto X-Line

Kia Picanto X-Line tarjoaa 15 millimetriä muuta Picanto-mallistoa reilumman maavaran, joka saattaa auttaa mökkiteillä tai talvisilla huonosti auratuilla teillä liikkuessa. Mittanauhasta katsova tosin huomaa, että 1,5 senttimetriä on varsin vähän – joskus sekin saattaa riittää.

Auto erottuu myös ulkoasultaan muusta Picanto-mallistosta. Picanto X-Linen keulassa näkyy crossover-tyylille tuttu alleajosuoja. Auton helmoissa ja pyöränkaarissa kulkevat keulasta perään ulottuvat mustat listat, jotka suojaavat hieman maalipintaa maassa makaavilta risuilta.

Picanto X-Line on 75 millimetriä muuta mallistoa pidempi 30 millimetriä perusversiota leveämpi. Näiden muutosten voisi kuvitella johtuvan lähinnä edellä mainituista puskureista ja lokasuojien muovilevikkeistä, sillä auton akseliväli 2400 mm on kuitenkin sama kuin muussa Picanto-mallistossa.

Suomeen Picanto X-Line saapuu kahtena eri versiona. Valittavana on joko manuaalivaihteinen tai automatisoitu manuaalivaihteisto 1,2-litraisella nelisylinterisellä vapaasti hengittävällä moottorilla, jonka huipputeho on 62 kilowattia (84 hv).

Kaikissa X-Line malleissa on vakiona muun muassa 16-tuumaiset kevytmetallivanteet, 8-tuumainen kosketusnäyttö suomenkielisellä tietoviihdejärjestelmällä, automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä sekä peruutuskamera pysäköintitutkalla. Auto on aina viisipaikkainen.

Kian uudistuneesta Picanto-mallistosta romutuspalkkion piiriin mahtuu viisi eri versiota. Picanto X-Line saapuu tammikuussa Suomeen ja se on varustettu kaikkien uusien Kia-mallien tavoin 7 vuoden tehdastakuulla.

Kuva ja lähde: Kia

Luetuimmat