13.12.2015

Maistiainen: dieselpäivitetty Kia Carens

Kia Carens ei näytä kokoiseltaan autolta. Se on hyvä, sillä seitsemälle tilat tarjoava auto mielletään helposti kömpelöksi jättiläiseksi.

Kia Carens-malliston tuorein lisäys ei mullista autoa päällisin puolin. Silmämääräisesti kaikki on ennallaan, mutta pinnan alta löytyy uutta: moottori ja vaihteisto.

1,7 litran dieselmoottorista on herkistelty esiin muutama hevosvoima lisää. Nyt niitä on kaikkiaan 141. Moottorin parina palvelee uusi seitsemänvaihteinen kaksoiskytkinautomaatti, joka on tuttu saman valmistajan Ceed ja Soul -malliston dieseleistä.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Hevosvoimat ylös, päästöt alas

Muutaman lisähevosvoiman vaikutusta ei tavallinen käyttäjä huomaa, mutta tuskin on tarkoituskaan. Kiihdytys nollasta sataan taittuu 11,3 sekuntiin. Lukema on perheautolle suotuisa. Moottori vääntää eleettömästi, ja kuten dieseliltä on lupa odottaa, on eteneminen sopivan ryhdikästä myös matalilla kierroksilla.

Moottoripäivitys sieventää Carensin päästöjä. Nyt ilmoitettu hiilidioksidilukema on 127 g/km. Alle viiden litran painuvaksi ilmoitettu keskikulutus (4,8 l) yhdistetyssä kaupunki- ja maantieajossa on optimistinen. Kuuden litran tuntumassa keikkuminen onnistuu ilman ajoon vaikuttavaa pihistelyä.

Seitsemänpaikkaisena järkivalinta

Seitsemälle tilat tarjoava auto on tilapäisesti runsaampaa henkilökuljetuskapasiteettia tarvitsevalle järkivalinta. Lisäistuinten käyttö kutistaa valitettavasti tavaratilan olemattomiin. Syystä tai toisesta perheen nuoriso viihtyy viimeisellä istuinrivillä mainiosti. Varttuneemmat valitsevat perinteisemmät penkit jo mukavuussyistä.

Teksti Antti Hentinen, kuva Lauri Ahtiainen