19.7.2020

Maserati korvaa Ghiblin dieselmoottorin kevythybridillä, jonka päästöt ovat suunnilleen samat

Maserati Ghibli

Päästöjen vähentämiseksi Maserati parittaa kolmelitraisen V6-moottorinsa kanssa 48 voltin kevythybriditekniikkaa. Kaikkien aikojen ensimmäinen hybridi-Maserati syrjäyttää mallistossa diesel-mallin, jonka päästöt olivat valmiiksi samaa luokkaa uutuusmallin kanssa.

Maserati Ghiblin kasvojenkohotuksessa suurimpaan rooliin nousi uusi kaksilitrainen nelisylinterinen 48 voltin kevythybridisoitu voimalinja, joka korvaa mallistossa V6-dieselin. Voimalinja tuottaa 330 hevosvoiman huipputehon. Vääntöä on parhaillaan 450 newtonmetriä, ja sen kerrotaan olevan käytettävissä jo 1 500 r/min pyörimisnopeudella.

Maserati Ghibli

Kevythybridimallin kerrotaan olevan 80 kilogrammaa diesel-edeltäjää kevyempi. Parhaillaan uudistettu Ghibli kiihtyy 0–100 km/h -nopeuteen 5,7 sekunnissa ja huippunopeudeksi ilmoitetaan 255 km/h. Vaihteistona tomii ZF:n kahdeksannopeuksinen automaatti.

Maserati Ghibli

WLTP-syklin mukaiset päästöt asettuvat välille 193–216 grammaa kilometrille, eli noin neljänneksen pienemmäksi hybridisoimattomaan bensiini-V6:een verrattuna. Mutta jos verrataan dieseliin jonka kevythybridi korvaa, ovat päästöt samalla tasolla. Aiempaa vihreämmin ensimmäisellä hybridi-Maseratilla ei siis pääse.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Ladattava hybridi ei sovi Maseratiin

Valmistaja toteaa kevythybridiratkaisun olevan tällä hetkellä sille paras vaihtoehto.

– Tutkimme myös mahdollisuuksia Ghiblin lataushybridiversion tekemiseen, mutta lisäarvon tuomiseksi auto tarvitsisi 50 kilometrin sähköisen toimintamatkan. Mutta tämä tarkoittaisi isompaa akkua tavaratilassa ja painojakaumaongelmaa.

Maserati Ghibli

Ulkoisesti Ghibli hybridiä on muokattu hieman sähköistämättömistä versioista eroavaiseksi muun muassa sinisillä yksityiskohdilla jarrusatuloissa ja ilmanottoaukoissa. Eroavaisuuksia ulkoasuun on tehty myös uudistetun etumaskin ja takavalojen muodossa.

Liitettävyyttä ja suurempi näyttö

Hybridiuutuuden yhteydessä valmistaja esittelee myös uuden Maserati Connect -ohjelman, joka mahdollistaa jatkuvan yhteyden autoon. Tällä kerrotaan parannettavan kuljettajalle tarjottavia palveluita.

Tietoviihdejärjestelmä pohjautuu Android Automotive -järjestelmään, ja se on Maseratin mukaan edeltäjäänsä nopeampi. Tietoviihdejärjestelmän näytön kokoa on kasvatettu 8,4 tuumasta 10,2 tuumaan.

Maserati Ghibli

Auton valmistus alkaa syyskuussa ja kevythybridijärjestelmän uskotaan tulevan lähiaikoina myös Quattroporte ja Levante -malleihin. Täysin sähköiset GranTurismo ja GranCabrio -mallit on tarkoitus esitellä vuonna 2021.

Lähde ja kuvat: Maserati

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kommentoi artikkelia

Luetuimmat