18.6.2020

Myöhästynyt ja odotettu Volkswagen ID.3 vihdoin ennakkomyynnissä – hinnat alkaen 39 985 euroa

ID.3 hinnat

Volkswagen ID.3:n on määrä täyttää tulevaisuudessa Volkswagen Golfin saappaat kansanautona, mutta sähköisenä sellaisena. Ennakkomalli on nyt ennakkomyynnissä Suomessa, edullisimmillaan auton voi lunastaa itselleen vajaan 40 000 euron hinnalla.

Ohjelmistosyistä myöhästynyt Volkswagen ID.3 -täyssähköauto on nyt ennakkomyynnissä Suomessa. ID.3 on ensimmäinen Volkswagenin täyssähköautoja varten rakennetulle MEB-pohjalevylle pohjautuva malli.

Ennakkomyynti alkaa Volkswagen ID.3 1ST -ennakkoerällä, jota myydään Euroopassa 30 000 kappaleen erä. Ennakkovaraajilla on malliin etuosto-oikeus.

Ensimmäiset mallit toimitetaan Suomeen syyskuussa, mutta niissä ei ole vielä aktivoituna App Connect -toimintoja, eikä HUD-tuulilasinäytön lisätyn todellisuuden ominaisuuksia. Valmistaja lupaa näiden ominaisuuksien tulevan autoihin ohjelmistopäivityksessä vuoden 2021 ensimmäisen neljänneksen aikana. Kaikki toiminnot ovat käytössä luovutushetkellä, jos suostuu odottamaan autoaan loppuvuoteen saakka.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Halvin malli lähes 40 000 euroa

ID.3 1ST -ennakkomallin vakiovarusteiden pitkään litaniaan kuuluu muun muassa lämpöpumppu, lämmitettävä ohjauspyörä, mukautuva vakionopeudensäädin, hätäjarrutustoiminto, puheohjaus, led-ajovalot, digitaalinen mittaristo, navigointilaite 10-tuumaisella kosketusnäytöllä, kaista-avustin, 2-alueinen ilmastointi ja 18-tuumaiset kevytmetallivanteet.

ID.3 hinnat
Uudelle MEB-pohjalevylle rakentuvan ID.3:n toimitukset Suomeen alkavat syyskuussa.

Lisäksi auton mukana saa suko-pistokkeeseen sopivan Mode 2 -latauslaitteen ja julkisiin latauslaitteisiin sopivan Mode 3 -kaapelin. Edullisimmillaan ID.3-ennakkoerään pääsee käsiksi 39 984,95 eurolla.

Laajemmin varusteita

Plus-varustelutaso sisältää edellä mainittujen lisäksi/tilalla led-matriisiajovalot, led-takavalot, ohjaamon tunnelmavalaistuksen, Design-istuimet edessä, avaimettoman lukituksen, sähköisesti taittuvat peilit, kannellisen säilytystilan keskikonsolissa, tummennetut taka- ja takasivulasit, sekä 19-tuumaiset vanteet. Plus-varustelu nostaa hinnan edullisimmillaan 45 588,14 euroon.

Parhaiten varusteltu ennakkomalli, Volkswagen ID.3 1ST Max tarjoaa muun muassa tuulilasinäytön, sähkösäätöiset istuimet, sähkösäätöisen ristiseläntuen hierontatoiminnolla, panoraamakaton, kaistanvaihtoavustimen ja 20-tuumaiset vanteet. Näillä varusteilla hinta kohoaa yli 10 000 euroa perustasoa hinnakkaammaksi 49 990,63 euroon.

ID.3 hinnat
ID.3 1ST-editionin vakiovarusteisiin kuuluu digitaalimittaristo ja 10-tuumainen tietoviihdejärjestelmän näyttö navigoinnilla.

Hinnoissa ei ole huomioitu valtion myöntämää 2 000 euron täyssähköauton hankintatukea. Lisäksi Volkswagen tarjoaa vuoden ilmaisen latausmahdollisuuden julkisista latauspisteistä Volkswagen We Charge -latauspalvelun kautta 2 000 kilowattituntiin ja 600 euroon saakka.

Tulevaisuudessa lisää akkutarjontaa

Ennakkomallit on varustettu 58 kWh:n akuilla, joka tarkoittaa parhaillaan 420 kilometrin WLTP-toimintamatkaa. Lataustehoa on parhaillaan 100 kilowattia, joka tarkoittaa Volkswagenin mukaan optimitilanteessa 290 kilometrin toimintamatkan latautumista 30 minuutissa. Akulle luvataan 8 vuoden ja 160 000 kilometrin takuu. Myöhemmin akkuvalikoima laajenee 45 kWh ja 77 kWh -versioilla, joiden toimintamatkat ovat parhaillaan 330 ja 550 km.

Lähde ja kuvat: Volkswagen

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat