11.8.2022

Nissan Navara SL Warrior – aimo annos etenemiskykyä tilaustyönä australialaisille

"Uten" eli lava-auton luvatussa maassa on usein nähty niistä uniikkeja versiointeja. Sellainen on myös Nissanin made-for-Australia Navara SL Warrior.

Australian Victorian osavaltion eteläkärjessä, aivan siinä Melbournen metropolin kupeessa, Campbellfieldin lähiössä, sijaitsee virityspaja, jolle autonvalmistajat soittavat, kun haluavat australialaisille muun muassa kyvykkäämpiä avolavoja. Viimeksi Premcarille kilautti Nissan, kohteenaan Navara.

Warriorin aihiona on Australian Navara-malliston edullisinta SL-varustetasoa edustava Dual Cab. Lähtötason mallin kori on riisuttu kaikesta "ylimääräisestä", ollen näin paras mahdollinen pohja Premcarin toteuttamille muutoksille. Muutoksia Navara SL:ään on tehty 15 000 Australian dollarilla eli noin 10 000 eurolla, mikä tekee Warriorista aussien Navara-paletin toiseksi kalleimman mallin. Kallein on Pro 4X, joka sekin on muuten Premcarin käsialaa.

Keulaa sanalla sanoen hallitsee näyttävä karjapuskuri integroituine ledivaloineen.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Keskiössä alusta

Warriorin korissa on toki elementtejä, jotka kertovat erikoismallin olemuksesta, mutta kokonaisuus on haluttu pitää tarkoituksellisen askeettisena. Keskittyminen on ollut alustassa, jota on päivitetty etenemiskyky edellä, unohtamatta kuitenkaan myöskään maantiemukavuutta, ovathan "utet" Australiassa jokapäiväisessä käytössä.

Premcar on nostanut Navaran maavaraa 220 millimetristä 260:een. Myös kohtauskulma on kohonnut neljällä asteella. Myös joustovarat ovat sallivammat ja alustasta on saatu vakaampi, ajatellen nyt vaikkapa erilaisia pikataipaleita ympäri Australian aavikoita. Maastoajon kruunaavat totta kai riittävät maastorenkaat. Cooper Discoverer All Terrain AT3 -renkaiden koko on 275/70 R17. Vauhtia pitää yllä standardimoottori, 2,3-litrainen, 140 kilowatin ja 450 newtonmetrin diesel.

Lähde ja kuvat: Nissan Teksti: Benjamin Helander

Luetuimmat