30.8.2020

Päivittynyt Kia Picanto hinnoiteltu: edullisimmillaan 13 590 euroa, robottivaihteisto tonnin lisähinnalla

Kia Picanto

Pienimpien autojen a-segmenttiin kuuluva Kia Picanton kasvojenkohotuksen jälkeiset hinnat on julkaistu. Luokkansa suosikkeihin lukeutuvan mallin varustelutasojen alken-hinnat asettuvat välille 13 590–18 989 euroa.

Suomessa a-segmentin myynnin kärkipaikan haltuunsa ottanut Kia Picanto sai äskettäin kasvojenkohotuksen. Päivitykseen kuuluu muun muassa turvallisuus- ja mukavuusvarusteita, sekä uusi automatisoitu manuaalivaihteisto. Lisäksi auton ulko- ja sisäasua on päivitetty.

Nyt uuden version hinnasto on julkistettu. Edullisimmillaan segmentin suosikin saa 13 590 eurolla. Alkeellisimmassa mallissa on litrainen, 67-hevosvoimainen (49 kW) bensiinimoottori ja viisivaihteinen manuaalivaihteisto. Tällöin kyseessä on nelipaikkainen auto LX-varustelulla.

LX-varustelu sisältää vakiona muun muassa 14-tuumaiset teräsvanteet, automaattisen hätäjarrutusjärjestelmän, ilmastoinnin, lämmitettävän ohjauspyörän, 60/40-suhteessa taittuvan takaistuimen selkänojan ja kuusi turvatyynyä. Automatisoidun manuaalivaihteiston lisähinta edellä mainittuun yhdistelmään on tuhat euroa.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Lisävarustelua kohtuuhintaan

EX-varustelluissa autoissa on LX-varusteluun verrattuna teräsvanteet päivitetty kevytmetallisiksi, yksi turvatyyny enemmän, keskikyynärnoja liukutoiminnolla, sähköisesti säädettävät lämmitettävät sivupeilit ja sähköikkunat edessä ja takana. Edullisimmillaan EX-varustelun saa litraisen moottorin ja manuaalivaihteisen auton yhteyteen 13 990 eurolla.

Kia Picanto

EX-varustelua voi myös päivittää 1 679,10–1 729,19 euron hintaisella multimediapaketilla, joka sisältää kahdeksantuumaisen kosketusnäytön, Android Auto ja Apple CarPlay -älypuhelinpeilaukset, bluetooth hands-freen ääniohjauksella, kaksi diskanttikaiutinta ja peruutuskameran.

Halvimman viisipaikkaisen mallin saa lunastettua itselleen 14 490 eurolla Tällöin autossa on jo 1,2-litrainen moottori joka tuottaa 84 hv (62 kW) tehon. Viisipaikkaisessa robottivaihteiston hinta kohoaa 1 200 euroon.

Malliston hinnakkain malli on litraisella turbomoottorilla varustettu 100-hevosvoimainen (73 kW) GT-Line -malli. Sporttimallin hinta on 18 988,75 eurosta ylöspäin. GT-Line -varusteluun kuuluu  EX Premium Multimedia Packin varusteiden lisäksi musta-harmaa tai musta-punainen nahkasisusta.

Taloudellisempaan suuntaan

Valmistaja kehuu uusien bensiinimoottoreiden olevan edeltäjiään taloudellisempia. Litraisen moottorin hiilidioksidipäästöt ovat 110 grammaa kilometrille manuaalivaihteistolla ja 118 g/km robottivaihteistolla. 1,2-litraisen vastaavat lukemat ovat 117 g/km ja 125 g/km. GT-line -version turbomoottorin päästöt ovat myös 125 g/km.

Suomessa Kia Picanto esitellään syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna. Samalla esitellään uudistettu Rio-malli.

Lähde ja kuvat: Kia

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat