25.3.2022

Perjantaibongaus: muistatko suomalaisen Toroidionin? Auto on nyt konkurssihuutokaupassa

Toroidion konkurssihuutokauppa

Haluatko omistaa palan suomalaista autohistoriaa? Kotimainen sähkösuperauto Toroidionin kohtalona on nyt konkurssihuutokauppa.

Toroidion on nimi, jonka varmasti moni muistaa. Raaseporilainen osakeyhtiö esitteli 2015 Toroidion 1MW Concept -sähköauton, joka esiintyi muutaman vuoden ajan mediassa lupauksilla energiapihistä sähkötekniikasta. Yhden megawatin eli 1 341 hevosvoiman teho oli tarkoitus osoittaa auton kykyjä urheiluautokäytössä ja autolle maalailluista kilpaunelmista.

Toroidion

Mutta se oli silloin. Nyt Toroidion Oy on hakeutunut konkurssiin ja Suomen lähivuosien autohistorian mielenkiintoisimman auton voi lunastaa itselleen konkurssihuutokaupasta. Oikeastaan kyseessä on moottoriton aihio, mutta "pientä laittoa vailla" on tunnetusti kunnon projektiauton perusvaatimus.

Autossa on hyödynnetty lukuisia muualta autoalalta tuttuja ratkaisuja, silä alustakomponenteista löytyy Öhlinsiä, kallistuksenvakaajat on tehty hiilikuidusta ja jarrut on lainattu Porschen 911 GT3:sta. Lisäksi kuvissa näkyy Eberspächerin Airtronic-ilmalämmitin ja Motecin elektroniikkaa. Lisäksi auton mukana tulee muuta elektroniikkaa ja akkuja, eikä konkurssipesä vastaa esimerkiksi akkujen kunnosta, joten sähkömies pikavalinnassa lienee hyödyksi jatkosuunnitelmien kanssa.

Toroidion

Kirjoitushetkellä autosta on huudettu 6 750 euroa ja huutokauppaa on jäljellä yli yhdeksän päivää, joten omaa jatkoprojektia tai museovitriiniä voi suunnitella viikonlopun yli rauhassa. Ainakin autossa olevat komponentit suovat vielä hyvin vastinetta rahoille.

Unelmia, ehjiä tai särkyneitä, ei taasen voi hinnoitella.

Teksti: Aake Kinnunen Kuvat: Toroidion Kuvankaappaus: Konkurssihuutokauppa.fi

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Lisää aiheesta

Luetuimmat