15.7.2022

Poliisin blogi: Rattijuopoista poliisille tuskaa ja työtä eniten heinäkuussa

Heinäkuu on kuukausittaiselta keskiarvoltaan kaikista kaikkein pahin kuukausi poliisille rattijuoppojen suhteen.

Rattijuopot työllistävät poliisia kaikkein eniten heinäkuussa, todetaan Poliisihallituksen poliisiylitarkastaja Pasi Rissasen ja tietoanalyytikko Mika Sutelan blogissa, joka julkaistiin poliisin verkkosivulla.

Blogista käy ilmi, että rattijuopumuksista yli puolet on vielä törkeitä rattijuopumuksia.

- Rattijuopumuksen törkeän tekomuodon rajan ylittävillä kuljettajilla kuolemaan johtavan onnettomuuden aiheuttamisriski on edellä todetusti monisatakertainen verrattuna selvin päin ajaviin. Liikennevirrassa päihtyneitä, vähintäänkin alkoholia maistelleita, on yllättävänkin paljon – aivan liikaa, blogissa kirjoitetaan.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Ongelmaan ei ole puututtu tarpeeksi

Kaikista rattijuopumuksista reilu neljännes paljastuu kesäkuukausina. Myös rattijuopumusonnettomuuksissa kuolleiden sekä loukkaantuneiden määrät nousevat nekin kesäkuukausien aikana.

Rissanen ja Sutela esittävät blogissa myös merkittävän huolen, johon ei heidän mielestään ole puututtu tarpeeksi. Huolta rattijuopumusten suhteen on esitetty vuosikymmeniä, riittäviin toimenpiteisiin ei ehkä ole ryhdytty. Poliisi tekee tilanteessa parhaansa.

- Poliisi ylläpitää kiinnijäämisriskiä niillä puitteilla, jotka yhteiskunta sille osoittaa. Viime vuosien rattijuopumustilanne ei lupaa hyvää Liikenneturvallisuusstrategian visiolle, ettei kenenkään tarvitse kuolla tai loukkaantua vakavasti liikenteessä 2050 mennessä, blogissa kirjoitetaan.

Lähde: Poliisi

Luetuimmat