9.6.2016

Sähkölläkin on hintansa – Tesla Model 3 ei saa ilmaisia latauksia

Tesla Model 3
Tesla Model 3

Viilatessaan tulevan kansanmallinsa hintaa Teslalla havahduttiin ilmaisen sähkön hintaan.

Teslan kiihkeästi odotettu Model 3 -kansanmalli sai lievän takaiskun viime viikolla pidetyssä Teslan yhtiökokouksessa, kun tosielämän hullu nero, Elon Musk, kertoi malliston nuorimmaisen jäävän ilman ilmaisia käyntejä Teslan Supercharger-latauspisteisiin.

Tesla on panostanut voimakkaasti omaan Supercharger-pikalatauspisteverkkoonsa, latausten ollessa ilmaisia Model S:n ja Model X:n omistajille. Ilmaiset lounaat kuitenkin loppuvat ensi vuonna saapuvan Model 3:n kohdalla, ellei latausasemien käyttöä osta auton mukana varustepakettina.

– Ilmainen lataaminen maksaa periaatteessa. Ilmiselvin teko on irroittaa se kustannus Model 3:n hinnoittelusta. On edelleen reilusti bensiiniä halvempaa ajaa Model 3:lla pitkiä matkoja, mutta ilmaista se ei ole, ellei lunasta itselleen sitä varustepakettina, Musk kommentoi yhtiökokouksessa.

Mahdollisesta latauspaketin hinnoittelusta ei ole tietoa. Suomessa Teslalla on viisi pikalatauspistettä, jotka kaikki sijaitsevat pääkaupunkiseudun ulkopuolella. Määrän pitäisi kasvaa seitsämään latauspisteeseen vielä kuluvan vuoden aikana.

Lähde: Autoblog Kuva: Tesla

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat