7.7.2022

Saksalaisoikeus: katumaasturin kuljettajalle lähes tuplasakko auton koon vuoksi

katumaasturi suv tuplasakko sakko punainen valo saksa tuomio

Kuljettajan historian lisäksi saksalaisoikeuden tuomioon vaikutti tällä kertaa myös tekovälineen koko. Ennakkotapauksen asema jää nähtäväksi.

Frankfurtilainen oikeusistuin on päättänyt, että saksalaiskujettaja joutuu maksamaan normaalin sakon lähes tuplana auton koon ja muodon vuoksi. Kokonaisuutena tuomioon vaikuttivat lisäksi kuljettajan aiemmat rikkomukset.

Tapauksessa kuljettaja oli ajanut risteyksen läpi punaisen liikennevalon aikana. Normaalisti rikkeestä määrätään noin 200 euron sakko, mutta tällä kertaa oikeus määräsi rikkeestä 350 euron sakon. Lisäksi kuljettaja sai kuukauden ajokiellon. Perusteluissaan tuomioistuin huomautti, että koska punaista liikennevaloa päin ajaminen tapahtui korkealla ja pystykeulaisella katumaasturilla, se asetti kevyen liikenteen kulkijat suurempaan vaaraan kuin se, että jos sama rike olisi tehty pienemmällä autolla.

Tuomiolla on valitusoikeus, joten ennakkotapauksen asema ei ole vielä varma. Frankfurtilaisoikeuden tulkinta on kuitenkin joka tapauksessa mielenkiintoinen keskustelunavaus. Päätös annettiin kesäkuun 3. päivä.

Lähde: Associated Press via Drive.au Kuvituskuva: Moottorin arkisto

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat