16.4.2020

Onko seuraava Mazda 6 kuusisylinterinen takaveto? Taustalla yhteistyö Toyotan kanssa

seuraava mazda 6

Mazdan on huhuttu jo aiemmin suunnittelevan kuusisylinteristä takavetoa mallistoonsa. Nyt yhdysvaltalaislehti kertoo, että auto saattaisi olla jo seuraavan polven Mazda 6.

Yhdysvaltalaislehti Car & Driver raportoi, että Mazdan huhuttu kuusisylinterinen takavetoalusta voitaisiin nähdä jo 2022 tulevassa Mazda 6 -mallipolvessa.

Japanilaismerkki on hivuttautunut viime vuosina ylöspäin markkinoilla ja panostanut muista poikkeavaan moottoritekniikkaan. Hiljattain 100-vuotisiaan juhlistanut yhtiö mainitsi, että se harkitsee wankel-kiertomäntämoottorin tuomista MX-30 -täyssähköauton yhteyteen parantamaan toimintamatkaa. Viimeisen vuoden aikana yhtiö on puolestaan ollut otsikoissa Skyactiv-X-moottoreiden ansiosta, jotka yhdistävät puristussytytyksen ja kipinäsytytyksen parhaita puolia bensiinimoottorissa.

seuraava mazda 6

Myös nyt uumoiltu kuusisylinterinen rivimoottorikin perustuisi C&D:n tietojen mukaan Skyactiv-X-tekniikkaan. Tämän lisäksi moottorin yhteydessä on mainittu 48 voltin kevythybriditekniikka. Lehden saamien tietojen mukaan moottori tuottaisi jopa 350 hevosvoimaa.

Melko itsenäisenä valmistajana Mazda ei kuitenkaan ole niin vahvassa asemassa, että uuden kuusisylinterisen moottorin ja takavetopohjalevyn kehittely sujuisi täysin omin voimavaroin. Olennaisessa asemassa lienee merkin tiivistyvä yhteistyö Toyotan kanssa, joka saattaisi lainata Mazdan kutoskonetta seuraavan polven Lexus IS:n ja Lexus RC:n kanssa.

Mazda vihjasi tuleviin mahdollisuuksiin muutama vuosi sitten Vision Coupe -konseptiautolla, jonka mittasuhteet kielivät takavetorakenteesta ja merkin Kodo-muotokielen seuraavasta vaiheesta.

Viime vuosina myös Mercedes-Benz ja Jaguar Land Rover ovat palanneet kuusisylinterisissä voimanlähteissään rivimoottoreihin.

Lähde: Car & Driver Kuva: Mazda

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat