9.10.2018

Suurperheen kuljetusihme – Opel Combo Life Suomessa

Opel Combo Light

Tila-auto on tarjolla viisi- ja seitsenpaikkaisena – sekä erityispitkänä.

Opelin Combo on tilaihme ja nyt Suomessa. Viidennen sukupolven tulokas kantaa henkilöautoversiona lisänimeä Life ja pakettiautona Cargo.

Innokkaimmat uuden Opel Combo Lifen omistajat pääsevät suurperheellekin soveltuvan tila-auton rattiin marraskuulla.

Opel Combo Light

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Vakiona kätevyys

Combo Life on tarjolla peruspituisena sekä 35 senttimetriä jatkettuna XL-versiona. Tarpeen mukaan auton saa joko viisi- tai seitsenpaikkaisena. Varustetasoja on kaksi.

Opel Combo Lifen käytettävyyden se jokin on kätevä liukuovi auton kummallakin puolen avattavalla ikkunalla – ovet ovat vakiovaruste kummallakin varustetasolla.

Avattavalla ikkunalla varustettu takaluukku on vakiona Innovationissa, Enjoy-Comboon sen saa 124 eurolla.

Peruspituisessa viiden hengen Combo Lifessa tavaratilaa on 597 litraa, kun kaikki istuimet ovat käytössä. Viiden hengen XL-versiossa tavaratilaa on pienimmillään 850 litraa.

Jos valitsee autonsa seitsenpaikkaisena, lisää sen muunneltavuutta, että kolmannen rivin kaksi siirrettävää istuinta on poistettavissa.

Eri puolille autoa on piilotettu käteviä ja vähemmän käteviä lokeroita, 28 kaikkiaan, joihin mahtuu pientavaraa. Lasinen panoraamakatto tuo matkustamoon valoa ja yläsäilytyslokeron. Ratkaisu on vakiona Innovation-varustetasolla, Enjoy-tasolla 745 euron lisävaruste.

Kattava avustinkatras

Kookkaus ja laatikkomainen muoto eivät erityisesti helpota auton viikkailua ahtaisiin pysäköintilokosiin. Näkyvyys taakse on rajoitettu, vaikka sivupeilit ovat mukavan kookkaat.

Laajakulmainen 180-asteen takakamera näyttää Combon ympäristön kahdeksantuumaiselta kosketusnäytöltä. Lyhyen kokeilun perusteella järjestelmä toimii hyvin ja näkymä on selkeä. Peruutuskamera-paketti maksaa lisävarusteena 988 euroa.

Helpotusta arkeen etenkin pysähtelevässä jakeluajossa tuo pysäköintiavustin, joka havaitsee sopivat pysäköintiruudut, hoitaa ohjauksen sekä antaa varoituksia. Avustin nostaa lisävarusteisena auton hintaa 1 174 eurolla.

Liitettävyys on hyvällä tolalla: älypuhelimen voi liittää osaksi auton järjestelmiä Apple Carplay- ja Googlen Android Auto -sovellusten avulla.

Harmi kyllä navigaatiojärjestelmä ei ole vakiovaruste, vaan maksaa 932 euroa.

Turvaa vakiona ja rahalla

Automaattinen hätäjarrutus ja jalankulkijoiden havaitsemistoiminto ovat vakiovarusteita – ei ihan yleistä tässä autoluokassa. Kaistavahtikin on vakiona. Se varoittaa ja korjaa suuntaa, jottei auto ajaudu tahattomasti ajolinjalta.

Combossa matkustajia suojaa kuusi turvatyynyä, mukaan lukien kuljettajan, etumatkustajan, sivu- ja verhoturvatyynyt.

Tavallinen vakionopeudensäädin on vakiona kummallakin varustetasolla.

Mukautuva vakionopeudensäädin on lisävaruste: ajomukavuudesta joutuu lisävarusteena maksamaan suolaiset 988 euroa. Hieman outoa on, ettei varustetta saa automaattivaihteiston yhteydessä.

Mukautuva vakionopeudensäädin pitää nopeuden halutussa välillä 30–160 km/h ja jarruttaa tai kiihdyttää tarpeen mukaan, jotta etäisyys edellä ajavaan ajoneuvoon pysyy haluttuna.

Opel Combo Light

Heijastusnäyttö (lisävaruste, 360 euroa) kertoo nopeuden, törmäyshälytykset ja navigoinnin vinkit.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Monta vaihtoehtoa

Combon keulille voi valita 1,2-litraisen kolmisylinterisen bensiinimoottorin (tehoa 120 hevosvoimaa) tai 1,5-litraisen nelisylinterisen dieselmoottorin (tehoa 102/130 hevosvoimaa).

Combo Lifeen on saatavissa viisi- tai kuusilovinen manuaalivaihteisto tai kahdeksanvaihteinen automaattivaihteisto – sen tosin saa vain 1,5-litraisen ja 130 hevosvoimaisen dieselmoottorin jatkeeksi.

Opel Combo Lifen takuu on neljä vuotta / 120 000 kilometriä, joista kaksi ensimmäistä vuotta ovat ilman kilometrirajoitusta.

Edullisin Combo Life on Enjoy-varusteinen bensamoottorinen 1,2 Turbo ECOTEC, joka maksaa 23 448 euroa. Hinnaston toista äärtä edustaa Innovation-varusteinen dieselmoottorinen 1,5 DTH, jolla on hintaa 28 842 euroa.

Opel Combo jakaa saman perusrakenteen sisarmalliensa eli Citroën Berlingon ja Peugeot Rifterin kanssa.

Teksti ja kuvat: Marko Jokela

Luetuimmat