21.10.2019

Tältä se näyttää: täysin sähköinen Volvo XC40 Recharge

Volvo XC40 Recharge P8 AWD in Glacier Silver,

Voimakkaasti sähköistymistään ajanut Volvo julkisti ensimmäisen täysin sähköisen automallinsa. XC40 Recharge tuo mukanaan myös uuden mallinimen kaikkiin sähköistettyihin Volvoihin.

Recharge on Volvon uusi termi ladattavalle autolle. Tuotenimi julkaistiin uuden täyssähköisen XC40 Recharge -mallin yhteydessä. XC40 Recharge on valmistajalle tärkeässä asemassa, sillä Volvo on ilmoittanut julkaisevansa uuden täyssähköauton joka vuosi seuraavan viiden vuoden ajan. Yhtiön tavoitteena on nostaa täyssähköautojen osuus puoleen kaikista myydyistä Volvoista vuoteen 2025 mennessä.

Volvo kertoo XC40 Rechargen taittavan 78 kilowattitunnin akulla yli 400 kilometriä WLTP-mittauksen mukaan. Pikalatauksella akun varaus nousee parhaillaan 150 kilowatin latausteholla 10 prosentista 80 prosenttiin noin 40 minuutissa.

Volvo_XC40_electric

Nollasta sataan 408-hevosvoimainen sähköauto kiihtyy 4,9 sekunnissa. Moottoreita on monen muun sähköauton tapaan kaksi, eli yksi per akseli. Yhteisteho nousee 408 hevosvoimaan. Vetokykyäkin täyssähköauto tarjoaa 1 500 kilogramman verran. 

Voimalinjan ja Recharge-nimen lisäksi uutuus tuo valmistajalle muitakin täysin uusia ominaisuuksia. Auton viihdejärjestelmä on nyt Googlen Android-pohjainen. Autoon on integroitu Google Mapsin kaltaisia palveluita ja Assistant-ääniohjaus. Lisää sovelluksia voi älypuhelimen tapaan hankkia Googlen Play-sovelluskaupasta. Nämä ominaisuudet eivät tosin ole saatavilla kaikilla markkina-alueilla, esimerkiksi Suomen tilanteesta ei ole vielä tietoa.

Polttomoottorista luopuminen on vapauttanut Volvon keulalle lisätilaa, jota valmistaja ehdottaa käytettäväksi esimerkiksi latauskaapeleiden säilytykseen.

Avaimen lisäksi auton voi ottaa käyttöönsä Volvo On Call -sovelluksen avulla. Tämä mahdollistaa myös auton hallinnointioikeuksien antamisen tuttavalle tietyksi ajaksi – riippumatta sijainnistasi.

Volvo XC40 Recharge P8 AWD:n hinnat alkavat 62 593 eurosta.

Lähde ja kuvat: Volvo

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat