14.7.2021

Tesla Model Y  66 689 euroa – Suomessa asiakkaille elokuussa

Tesla Model Y

Tesla Model Y tarjoaa 505 kilometriä toimintamatkaa hintaan 66 890 euroa. Ensimmäiset autot saadaan asiakkaille elokuussa.

Tesla Model Y saapuu Suomeen ensimmäisille asiakkaille nyt elokuun aikana – he ovat toki joutuneet varaamaan auton jo jonkin aikaa takaperin. Tällä hetkellä Tesla pyytää niitä ennakkovaraajia, joiden autot toimitetaan vuoden loppuun mennessä, viimeistelemään tilauksensa.

Teslan tuorein Model Y on kuin korkeampi, katumaasturimaisempi, versio Model 3:sta. Sen hinta alkaa Long Range -versiona 66 890 eurosta. Kirjoitushetkellä Tesla Model Y Long Range -version toimitusarvio näyttäisi syyskuuta, mutta Performancea odotetaan ensi vuoteen asti.

Uutuusmallin tarina tosin alkoi surullisesti laatuongelmilla, joiden seurauksena asiakkaat kieltäytyvät ottamaan uutuutta vastaan. Michelin tiedotti hiljattain tarjoavansa tähän Y-malliin tyyppihyväksytyt renkaat, joiden piti tosin olla tarkoitettu sähköurheiluautoihin.

Teslan saatavilla oleva kattaus tarjoaa nyt "Modelit", eli mallit, S, 3, X ja Y. Toimitusjohtaja Elon Musk on varmasti ylpeä.

Tesla Model Y

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Tesla Model Y

Model Y on täyssähköinen, keskikokoinen katumaasturi. Sisällä Model Y:n panoraamakatto ja korkean istuma-asennon tarjoavat istuimet luovat tilan tuntua. Etutavaratilaa hyödyntämällä ja toisen rivin istuimet taittamalla on mahdollisuta luoda jopa 1,9 kuutiometriä säilytystilaa.

Kuten Model 3, Model Y on lukittavissa ja avattavissa älypuhelimella. Se voidaan myös yhdistää Tesla Mobile -sovellukseen, jossa on muun muassa ilmastoinnin hallinta, GPS-sijainnin seuranta ja nopeuden rajoitustila. Kaikkia auton hallintalaitteita käytetään yhdeltä 15-tuumaiselta kosketusnäytöltä.

Model Y on luonnollisesti yhteensopiva Supercharger-verkoston kanssa, joka tällä hetkellä sisältää yli 6000 Supercharger-laturia ympäri Euroopan. Model Y osaa hyödyntää uusia 250 kilowatin tehoisia V3 Supercharger-asemia, jollaiset tarjoaa tällä hetkellä Huittinen ja Kokkola.

Tesla Model Y

Elokuussa Long Range AWD

Teslan Design Studio, eli yksinkertaisemmin auton tilaamiseen käytettävä verkkopalvelu, on päivitetty Euroopan uusilla Model Y:n toimitusaikatiedoilla. Model Y -mallin luovutukset alkavat Suomessa elokuussa. Sen lanseerausversio on Long Range AWD.

Tuo malli tarjoaa WLTP-mittaustavan mukaan 505 kilometrin sähköisen toimintamatkan. Samalla valmistaja kertoo, että parannettu Autopilot –ominaisuus on nyt myös saatavilla koko mallistolle Euroopassa.

Kuvat ja lähde: Tesla

Luetuimmat