22.12.2018

Testi: Wolf’s Chemicals Pink Slip – liukaste autonhoitosavelle

Wolf's Chemicals Clay Lube Pink Slip

Ei ole suinkaan se ja sama mitä käyttää autonhoitosaven liukastamiseen maalipinnalla. Valinta vaikuttaa maalipinnan naarmuuntumiseen operaation aikana.

Puhdistussavi on eräs nerokkaimmista tällä vuosituhannella yleistyneistä autonhoitotuotteista, vaikka se onkin keksitty jo aiemmin. Sen kanssa on kuitenkin äärimmäisen tärkeää käyttää liukastetta ja Wolf’s Chemicals Pink Slip tarjoaa yhden vaihtoehdon. Liukaste minimoi maalipinnan mikronaarmuuntumista savella hankaamisen aikana.

Puhdistussaven käyttö on jo käsitelty Moottorin Autonhoitojuttusarjassa, joten oletamme aiheen olevan tuttu. Muussa tapauksessa kannattaa tutustua aiempaan artikkeliin. Keskitymme nimittäin tässä tuotetestaukseen savestuksen opettelun sijaan.

Wolf's Chemicals Pink Slip - takapuolen etiketti
Puhdistussavelle liukasteeksi tarkoitettu Wolf’s Chemicals Clay Lube Pink Slip on tiiviste, jota laimennetaan käyttöön. Happamuudeltaan neutraali tuote on hellävarainen sekä käsille että maalipinnalle.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Clay Lube Pink Slip

Wolf’s Chemicals Pink Slip Clay Lube on siis puhdistussaven kanssa käytettäväksi tarkoitettu liukaste. Se sopii kaikille autonhoitokäyttöön tarkoitetuille puhdistussaville ja allekirjoittanutkin on sitä useamman kanssa kokeillut. Pink Slipin erikoisuus lienee sen riittoisuus, sillä kyse on tiivisteestä.

Wolf’s Chemicals lupaa Pink Slipin olevan erittäin liukas ja estävän siten maalipinnan mikronaarmuuntumista savea käytettäessä. Valmistaja lupaa tuotteen olevan myös pH-neutraali ja osin siksi turvallinen iholle, maalipinnalle ja savelle.

Autonhoidon puhdistussavi ja Pink Slip
Hyvään liukasteeseen ja puhdistussaveen kannattaa panostaa, sillä maalipinnan mikronaarmuuntuminen on riskinä huonoilla välineillä.

Tuote on saatavissa vain 1 litran pakkauskoossa ja se maksaa hieman reilut 30 euroa. Koska kyseessä on tiiviste, se ei tule käyttövalmiina ja sumutinpullo on hankittava itse erikseen. Tämä on hyvä huomioida kustannuksissa.

Oletettavasti liukastetta kuluu sama määrä riippumatta sen valmistajasta. On käyttäjästä riippuvaista kuinka paljon kertakäytössä kuluu. Siten käyttövalmiin liuoksen litrahinta on suoraan vertailukelpoinen eikä erillistä käyttökustannusta ole mielekästä laskea. Toisin kuin esimerkiksi useat maalipinnan suojatuotteet, tätä kannattaa käyttää ennemmin aivan liikaa kuin liian vähän.

Pink Slip sumutinpullossa laimennettuna
Sumutinpullo on ostettava erikseen, sillä Pink Slip myydään tiivisteenä. Savelle tarkoitettua liukastetta kannattaa käyttää runsaasti.

Valmistaja suosittelee laimennussuhteeksi 1:4, mutta allekirjoittanut on käyttänyt tuotetta menestyksekkäästi jopa laimennoksella 1:10. Valmistajan laimennussuhteella litrahinnaksi muodostuu noin kuusi euroa ja enemmän laimentamalla tietenkin vielä vähemmän. Nopeasti ajateltuna tuotteista, jotka pystyvät kilpailemaan hinnalla tulee mieleen lähinnä Dodo Juicen Born Slippy -tiiviste.

Testissä

Korkin avautuessa sieraimiin tunkeutuu makean marjaisa, mutta miellyttävä tuoksu. Makeat tuoksut jakavat tietenkin aina mielipiteitä, mutta tämä ei onneksi ole ällöttävä. Tuoksu on kuitenkin läsnä tuotetta käytettäessäkin.

Wolf's Chemicals Pink Slip
Edullinen ja toimiva Wolf’s Chemicals Pink Slip on suositeltava liukaste savelle. Hieman suurempi kertasijoitus laskee käytön hintaa.

Vaaleanpunainen väri selittää tuotteen nimeä. Edes tiiviste ei ole äärettömän paksua ja laimennettuna viskositeetti on pieni. Valmis laimennos tuntuu sormien välissä kokeiltuna erittäin liukkaalta.

Pulloa tulee muistaa ravistaa ennen kuin siitä ottaa oikean määrän seosta varten. Saven ja liukasteen käyttö on käsitelty aiemmin, joten emme palaa siihen. Pink Slip tekee pinnasta todella liukkaan ja minimoi mikronaarmua tehokkaasti laadukkaan puhdistussaven kanssa  - turha tästä tuotteesta on sen pidemmin tarinoida.

Wolf’s Chemicals Pink Slip on edullinen käyttää ja hoitaa tehtävänsä erinomaisesti. Mitä muuta miltään tuotteelta voi oikeastaan toivoa. Kysymys on retorinen, ja Pink Slip saa suosituksemme.

Teksti ja kuvat: Henri Posa

Luetuimmat