23.11.2015

Tony Sopranon Cadillac Escalade – 119 780 taalaa

Suositussa tv-sarjassa mafiapäällikön autona esiintynyt vuosimallin 2003 Cadillac Escalade myytiin huutokaupassa huippuhintaan.

Hiljattain huutokaupassa omistajaa vaihtanut vuosimallin 2003 Cadillac Escalade lienee maailman kallein iän painama citymaasturi. Siitä maksettu hinta, 119 780 dollaria, on jokseenkin järjetön. Ellei tunne auton historiaa.

Auto ei ole mikä tahansa lintta, vaan luottopeli tv:n menestyssarja Sopranosista. Järkälemäinen kaupunkimaasturi palveli kolmen tuotantokauden ajan päätähti Tony Sopranon luotettavana kulkupelinä.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Toinen kahdesta

Huutokauppakamari RR Auctionin nettihuutokaupassa valkoinen valas vaihtoi tuhtia taalanippua vastaan. Vaikka myyntihinta oli kova, ei huutokaupattu auto ole täysin ainutlaatuinen, vaikka niin voisi hinnan perusteella odottaa.

Tiedossa on, että tv-sarjan kuvauksissa käytettiin kahta identtistä Cadillacia. Molemmat autot olivat tuotantoyhtiön sijaan Movie Time Cars Incorporated -nimisen yrityksen omaisuutta ja suorittivat roolinsa leasingsopimuksen voimin.

Nyt myyty yksilö oli kaksikosta pyhitetty auton ulkopuolella tapahtuneisiin ottoihin. Toista Escaladea käytettiin vara-autona ja ilmeisesti kohtauksissa, joissa kamerakalusto asennettiin auton sisälle. Ratkaisu on puhtaasti kuvaustekninen ja sen on tarkoitus säästää aikaa kuvaustilanteissa.

Niin tai näin, jossain on siis toinenkin arvokas vuosimallin 2003 Escalade. Sen jäljittämistä pohtii RR Auctionin hintoja pompauttaneen huutokaupan jälkeen taatusti useampikin taho.

Näyttelijä menehtyi, sarja päättyi

Suosittu tv-sarja tuskin saa enää jatkoa, sillä Tony Sopranon ympärille viritetyn sarjan pääroolisuorituksesta vastannut James Gandolfini menehtyi sydänkohtaukseen lomamatkalla Italiassa vuonna 2013. Mafiapäällikön saappaat lienevät turhan suuret toisen näyttelijän täytettäviksi, joten jatkoa tarinalle on turha odottaa.

Aidon ja alkuperäisen elokuva-auton tunnistaa muun muassa James Galdolfinin nimikirjoituksista, joita on kerrottu olevan yhteensä kolme kappaletta. Kuvassa signeeraukseen viittaavaa suttua näkyy muun muassa kuskin niskatuen takapuolella sekä kojelaudassa kartturin edessä.

Auton voi nähdä tositoimissa Youtubessa.

Lähde ja kuvat RR Auctions, teksti Antti Hentinen

Luetuimmat