12.1.2018

Toyota tähtää rallihuipulle – tässä on Yaris WRC:n paranneltu painos

Toyota Yaris WRC

Toyota Gazoo Racing World Rally Team on lanseerannut vuoden 2018 WRC autonsa Autosport International -näyttelyssä, Iso-Britannian Birminghamissa.

Toyota Yaris WRC:n tuorein versio paljastettiin virallisesti tänään 11.1.2018.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kuluva kausi on Toyotalle toinen rallin kuninkuusluokkana pidetyssä WRC-sarjassa. Jo debyyttikaudellaan tiimi oli menestyksekäs: se voitti Ruotsin ja Suomen MM-osakilpailut.

Tallin kirkkain tähti Jari-Matti Latvala sijoittui neljänneksi kuljettajien MM-pisteissä ja tiimi kolmanneksi valmistajien mestaruustaulukossa.

– Näimme jo viime kaudella että Yaris WRC:llä oli mahdollista voittaa ralleja, mutta kova kilpailu sai meidät löytämään osa-alueita joilla voimme tehdä parannuksia, tiimipäällikkö Tommi Mäkinen kertoo.

Toyota Yaris WRC

Kaikki tiimit koossa

Kaikki WRC-tiimit ovat kokoontuneet tällä viikolla viralliseen kauden 2018 avajaistilaisuuteen Autosport International -näyttelyyn, joka on suosittu moottoriurheilukauden lähtölaukaus.

– On hienoa aloittaa kauden 2018 aktiviteetit täältä Autosport International -näyttelystä, niin monien moottoriurheilufanien edessä. Erittäin hyvin menneen tulokaskautemme 2017 jälkeen olemme innossamme rakentamassa tulevaa vuotta sen jatkoksi, Mäkinen kiteyttää.

Toyota hyödyntää samalla mahdollisuuden esitellä Yaris WRC:n uusimman version, jossa nähdään lukuisia viime kauden kokemuksiin pohjautuvia parannuksia.

Auton etuosassa on merkin kertoman mukaan uudelleensuunniteltu aerodynaaminen toteutus, eli uusi puskuri ja uudenlaiset lokasuojat.

Vakautta lisää

Hieman kosmeettisilta kuulostavilla muutoksilla tähdätään Toyotan mukaan aerodynaamisen vakauden tasoittamiseen. Ratkaisut lisäävät osaltaan keulan pitovoimaa eli downforcea.

Myös Yaris WRC:n jäähdytysjärjestelmässä on parannuksia, jotka tuovat hyötyjä erityisesti WRC-sarjan kuumimmissa osakilpailuissa.

– Olen innoissani siitä että voimme jatkaa oppimista tänä vuonna, osana tavoitettamme aikaansaada yhä parempia autoja, Mäkinen hehkuttaa.

Nyt esiteltyjä parannuksia on jo testattu vuoden 2017 viimeisten kuukausien aikana, tallin valmistautuessa kauden ensimmäiseen koitokseen Monte Carlossa 25.­–28.1.2018.

Lähde ja kuvat: Toyota

Luetuimmat