26.8.2017

Unohtakaa Kalifornia, nyt lähdetään Italiaan: Ferrari Portofino

Ferrari Portofino

Ferrarin uusi hinnat alkaen -malli vaihtaa Yhdysvaltain länsirannikon lämmön italialaiseen satamakaupunkiin.

Legendaarisen italialaisvalmistajan harkitessa uuden sisäänheittomallin kohtaloa on tullut aika uudistaa nykyinen hinnat alkaen -autotarjokas. Uusi Ferrari Portofino saapuu aloittelevan miljonäärin liikkumisvälineeksi aiemman California T:n tilalle.

Italialaismerkki itse mainitsee uuden mallin olevan merkittävästi edeltäjäänsä kevyempi ja jäykempi, mutta tietysti luvassa on myös enemmän tehoa ja ajamisen riemua. Ferrarin kunnianosoitus Portofinon kaupunkia kohtaan jatkuu uutuusmallin julkistusvärissä, nimeltään Rosso Portofino.

Ferrari Portofino

Auton keulalla sijaitseva palkittu 3,9-litrainen V8 turbomoottori on saanut uutta puhtia muun muassa uusista männistä ja kiertokangista sekä uudesta imusarjasta. Pakoputkiston geometria on Ferrarin mukaan kokenut suorastaan vallankumouksen, uuden yksiosaisen pakosarjan minimoidessa häviöitä.

Yhdessä uudelleenkalibroidun ahtopainehallinnan ja virkistetyn moottorinohjauksen kanssa voimanlähde tuottaa nyt tasan 600 hevosvoimaa 7 500 r/min kierrosluvulla, peräti 40 California T:tä enemmän. Vääntöä voimanlähteestä irtoaa 760 Nm kierrosvälillä 3 000 – 5 250 r/min. Luonnollisesti myös ääniraitaa on Ferrarin mukaan parannettu.

Ferrari Portofino

Uusi alustarakenne on sekin täynnä uusinta tekniikkaa. Ensimmäistä kertaa tässä kokoluokassa auto on varustettu kolmannen sukupolven elektronisella E-Diff-tasauspyörästöllä. Ferrarille segmentin uutuuksiin kuuluu myös sähköinen ohjaustehostus, jonka ansiosta ohjaus on 7% aiempaa suorempi. Magnetoreologiset iskunvaimentimet ovat saaneet nekin lisää puhtia, jotta auton kallistelut olisivat paremmin hallinnassa matkustusmukavuudesta tinkimättä.

Ferrari Portofino

Suoritusarvojen puitteissa Portofino luonnollisesti säväyttää. 0–100 km/h taittuu 3,5 sekunnissa ja huippunopeus on "ainakin" 320 km/h. Kulutusarvoksi Ferrari ilmoittaa 10,5 litraa per 100 km, hiilidioksidipäästöjen ollessa 245 grammaa kilometriltä.

Avattavaan metallikattoon perustuvan Portofinon sutjakkaat muodot ovat Ferrarin aerodynamiikkaosaston hiomat. Esimerkiksi led-ajovalojen ulkoreunalla olevat ilma-aukot tuulettavat etummaisia pyöränkaaria, ilman poistuessa kylkiä pitkin. Perässä urheilullista muotoa on korostettu sijoittamalla takavalot aiempaa kauemmas toisistaan. Myös katon muotoiluun on kiinnitetty huomiota, niin suljettuna kuin erityisesti avattuna.

Ferrari Portofino

Ferrari Portofino on suunniteltu viikonloppumatkojen mukavaksi kulkineeksi, joten italialaismerkin mukaan uusi ilmastointi, 10,2-tuumainen kosketusnäyttö ja 18 suuntaan säätyvät istuimet takaavat kyytiläisten mukavuuden. Takapenkkiläisiä riemastuttanee etupenkkien selkänojan uusi muotoilu, joka jättänee enemmän tilaa takaistuimille. Ilman pyörteilyn vähentämiseksi on uusi tuuliohjain, joka vähentää matkustamon ilmavirtoja 30% ja samalla karsii ilmasta aiheutuvaa huminaa.

Ferrari Portofino

Ferrari Portofino ensiesitellään Frankfurtin kansainvälisessä autonäyttelyssä syyskuussa.

Lähde ja kuvat: Ferrari

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat