18.11.2020

Uudistunut Toyota Hilux ennakkomyynnissä: alkaen 37 800 euroa

Uudistunut Toyota Hilux 2021

Uudistunut Toyota Hilux jatkaa vanhoilla vahvuuksilla, mutta haluttaessa entistä väkevämpänä. Uusi 2,8-litrainen dieselmoottori tarjoaa jopa 500 newtonmetriä vääntöä ja hintaa sille kertyy noin 46 000 euroa.

Uudistunut Toyota Hilux jatkaa samalla reseptillä, mitä hankaliin paikkoihin tottunut avolamalli on noudattanut jo yli 50 vuotta. Päivitysten luvataan vievän Hiluxia yhä vaikeampia maastoja ja suurempia hyötykuormia kohti.

Ulkonäkömuutoksia on auton molemmissa päissä ja tarjolle tuodaan uusi väkevämpi moottorivaihtoehto. Varustetason saa valita kolmesta vaihtoehdosta eikä alennetun autoveron pakettiautoja tai Truckmastersin kevytkuorma-autoja ole unohdettu. Uudistunut Toyota Hilux Extra Cab 4WD 2.4D Life aloittaa hinnaston lukemasta 37 817 euroa.

Toyota Hilux 2021

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Uudistunut Toyota Hilux

Keulalla uudistus näkyy selvimmin etupuskurin ja -maskin muutoksissa, jotka tekevät Hiluxista, jos mahdollista, vieläkin jykevämmän ja massiivisemman. Uuden maskin takana saattaa myös majailla uusi voimanlähde. Hilux on saatavilla ennestään tutun 2,4-litraisen dieselmoottorin lisäksi myös saman voimanlähteen uudella ja tehokkaammalla 2,8-litraisella versiolla.

Toyota Hilux 2021

Uusi 2,8-litrainen moottori kehittää 150 kilowatin (204 hv) huipputehon ja käsivalintaisen vaihteiston yhteydessä rajoitetun 420 newtonmetrin huippuväännön. Automaattivaihteiston yhteydessä vääntöhuippu on 500 newtonmetriä. Uudistuksen yhteydessä automaattivaihteisto on tarjolla myös Extra Cab -korimalliin, joka on aiemmin ollut aina käsivalintaisella vaihteistolla varustettu.

Neliveto on toteutettu samalla periaatteella kuin aiemminkin ja Hilux on lähtökohtaisesti takavetoinen. Auto on varustettu aina alennusvaihteistolla sekä takatasauspyörästön mekaanisella lukolla. Uutena toimintona on Auto LSD -toiminto takavedolla ajettaessa, joka toimii valmistajan mukaan normaalia vetoluistonestoa tehokkaammin tilanteissa, joissa vaaditaan voiman siirtämistä puolelta toiselle.

Toyota Hilux 2021

Kantavuutta on mallista riippuen jopa tuhat kiloa ja jarrulliselle perävaunulle sallitaan mallista riippumatta aina 3 500 kg vetomassa. Ulkonäköuudistus jatkuu keulasta myös auton taakse, sillä molempien päiden valoja on päivitelty uuteen uskoon.

Varustetasoja on kolme: Life, Active ja Invincible. Jo Active-varustetason hankkiva saa joitakin henkilöautoista tuttuja varusteita, kuten peruutuskameran, kosketusnäytöllä varustetun tietoviihdejärjestelmän, puhelimen liitettävyysmahdollisuuden sekä harvemmin henkilöautoista löytyvän alamäkihidastimen. Aktiivisia turvavarusteita sisältävä Toyota Safety Sense 2.5 -paketti kattaa esimerkiksi adaptiivisen vakionopeussäätimen ja se on saatavilla valtaosaan Active-malleista.

Toyota Hilux 2021

Invincible on valmistajan mukaan vaatimattomuutta uhkuvan nimensä veroinen, eli voittamaton. Sen varusteluun kuuluvat Active-mallin varustelun lisäksi tai sijaan led-ajovalot, nahkaverhoilu Double Cab-malleissa, pysäköintitutka pysäköintitilanteiden törmäyksenestolla, navigaattori sekä JBL Premium -audiojärjestelmä. Invincible-varustelu painaa Hiluxin hinnan 50 000 euron kalliimmalle puolelle.

Hinnaston edullisin Double Cab -malli on 2-paikkainen Double Cab 4WD 2,4D Life, joka maksaa 40 534 euroa ja edullisin 5-paikkainen Double Cab 4WD 2,4D Life maksaa, pitkälti autoverotuksen johdosta selvästi enemmän eli, 56 000 euroa.

Uuden väkevämmän 2,8-litraisen moottorin saa omakseen noin 46 000 euron panostuksella. Ensimmäiset autot saapuvat Suomeen vielä tämän vuoden puolella.

Kuvat ja lähde: Toyota

Kommentoi artikkelia

Luetuimmat