25.6.2021

Uusi Honda Civic hatchback ensikuvissa – Eurooppaan syksyllä 2022

Honda Civic
All-New Civic e:HEV

Yhdennentoista sukupolven Honda Civic hatchback muovautuu edeltäjäänsä selkeämpään muotoon.

Honda Civiciä on valmistettu vuodesta 1972 saakka ja sitä on myyty valmistajan itsensä mukaan yli 27 miljoonaa kappaletta 170 eri maassa. Viime vuoden puolella Moottori seurasi Twitch-lähetystä ikonisen Honda Civicin 11. sukupolven porrasperäisen prototyypin julkistusta ja nyt päivänvalon näki uusi viistoperämalli.

Ulkonäöllisesti sukupolvenvaihdos tarkoittaa huomattavasti puhtaampia linjoja ja vähemmän aggressiivista ulkonäköä. Keulassa umpiot ovat aiempaa tasaisemmat ja maski on pienentynyt. Keulan alempi ritilä sen sijaan on hieman aiempaa kookkaampi. Myös Civicin takavaloja yhdistää jatkossa LED-paneeli. Perälinja yhdessä kookkaan takaluukun kanssa muodostaa hieman fastbackmaisen muodon, jota korostaa pieni lippa takakontin luukussa.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Lisätietoja myöhemmin

Honda ei kerro vielä paljoa uudesta syömähampaastaan, mutta ainakin malli tulee saamaan ensimmäistä kertaa sisuksiinsa myös hybridivoimalinjan. Tämän myötä Hondan Euroopan mallisto onkin sitten sähköistetty.

Honda Civic

Civicissä tullaan käyttämään Hondan e:HEV voimalinjaa. Kyseistä nimeä kantavat voimalinjat löytyy Jazzista, HR-V:stä ja CR-V:stä. Näistä kahden ensimmäisen konepellin alta löytyy 1,5-litrainen Atkinson-kiertoa hyödyntävä bensiinimoottori ja kaksi sähkömoottoria. Jazzissa voimalinja tuottaa 108 hevosvoimaa ja HR-V:ssä 129 hv. CR-V:ssä puolestaan polttomoottori on kaksilitrainen bensiinimoottori ja parhaillaan 184 hevosvoimaa tehoa. Vielä ei ole tiedossa, kumpaa näistä vaihtoehdoista tullaan käyttämään Civicissä.

Joka tapauksessa Honda Civic tulee ainakin Eurooppaan ainoastaan hybridinä. Joidenkin tietojen mukaan kuitenkin Type-R -hot hatch tulisi jatkossakin kulkemaan ilman sähköapua.

Julkistuksesta huolimatta uutta Civiciä saadaan ootella vielä jokunen tovi, sillä sen luvataan tulevan myyntiin Euroopassa vasta syksyllä vuonna 2022.

Lähde ja kuvat: Honda

Lisää aiheesta

Luetuimmat