17.6.2020

Uusi sähköinen Citroën ë-C4 ja polttomoottoroitu C4 – ërikoinen asu

Citroën C4 & ë-C4

Viistoperäuutuus Citroën ë-C4 ja C4 iskee luun kurkkuun niille, joiden mielestä C4 Cactus oli muotoilultaan villi. Uutuuteen luvataan kaikki mitä merkillä on mukavuuteen tarjota.

Uusi hatchback Citroën ë-C4 ja C4 varmistaa ainakin yhden asian. Näppäimistöstä on hyvä etsiä kirjain ë, sillä sitä tuntuu nyt olevan hieman joka paikassa ranskalaisvalmistajan sähköisessä mallistossa. Pahimmillaan ranskalaismerkki päätti jo kirjoittaa sanan sähköinen englanniksi muotoon "ëlectric".

Täysin uusi sähköautovaihtoehto Citroën ë-C4 ja sen polttomoottorilla kulkeva sisar C4 istuu suoraan kilpailtuun kompaktiin kokoluokkaan. Malliston monipuolisuutta varmistaa kolme eri käyttövoimavaihtoehtoa: sähkö, bensiini ja diesel. Itse asiassa ë-C4 on jo merkin viides tänä vuonna julkistettu sähköinen malli C5 Aircross SUV Hybridin, Amin, ë-Jumpyn ja ë-SpaceTourerin jälkeen.

Citroen C4 front

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Huomiota muodoilla

Huomaamatta tämä uutuus tuskin jää, sillä siinä määrin muotoja on erityisesti auton takaosaan lätkitty. Keulan ajovalot ovat rohkeat ja niistä voi löytää tuttuja elementtejä sekä edeltäjästä että muusta merkin mallistosta. Kylkilinjasta löytyy mielenkiintoinen c-mallinen pokkaus heti etupyörän takaa voimakkaan helman muodon kaverina. Auton takapää on melkoinen täytekakku, jossa on useita kerroksia kuorittavaksi ja vasta aika sekä auton kohtaaminen todellisessa elämässä näyttänee kuinka se otetaan vastaan.

Valmistaja haluaa painottaa uutuusmallin saaneen käyttökestävyyttä ja luonnetta merkin SUV-malleista ja kieltämättä kyseessä on esteettisesti korkealta vaikuttava viistoperä. Samaan aikaan sen kehutaan olevan aerodynaaminen ja virtaviivainen, joskaan ilmanvastuskerrointa tai otsapinta-alaa ei ole julkistettu. Sisätilojen puolella vaikuttaisi yhdistyvän persoonallinen ote siistiin selkeyteen, josta valmistaja puhuu lämminhenkisyytenä mukavuutta unohtamatta.

Mukavuus mukana

Citroen C4 interior

Tuo mukavuus on tiedotteen perusteella muutenkin keskiössä, sillä sekä Citroën ë-C4 että C4 kuuluvat Citroën Advanced Comfort -ohjelmaan. Tämä tarkoittaa alustateknologiassa Progressive Hydraulic Cushions -jousitusta, joka myös nimellä mukavuusjousitus meillä päin tunnetaan. Tuohon on paritettu pehmusteiltaan erityisen huolellisesti suunnitellut Advanced Comfort -mukavuusistuimet ja yhdistelmällä lupaillaan uutta mukavuuden tasoa.

Kysymysmerkkejä on vielä valtavasti, mutta näihin saataneen vastauksia autojen virallisen julkistuksen yhteydessä 30.6.2020 eli jo kahden viikon sisällä. Jälleenmyyjille näitä lupaillaan vielä vuoden 2020 puolella, joten odottavan aika on yllättävän lyhyt.

Kuvat ja lähde: Citroën

Luetuimmat