23.11.2017

Valaistu!–tempaus tuo valoja pimeisiin pyöriin Turussa

Valaistu!-tempaus Turku pyöräily

Turun polkupyöräilijät ry suorittaa ainutlaatuisen Valaistu!-tempauksen, jossa pimeisiin pyöriin jaetaan valoa.

Turun polkupyöräilijät ry (Turpo), Turun kaupunki ja turkulaiset kuntapäättäjät jakavat valoja pimeisiin polkupyöriin Tuomiokirkkotorilla. Torstaina 23.11. kello 17–19 järjestettävässä Valaistu!-tempauksessa kiinnitetään pyöränvaloja ohiajaviin valottomiin polkupyöriin. Lisäksi tarjolla on glögiä ja pyöräilyaiheista tietoutta.

Vuonna 2013 perustettu Turpo on kutsunut paikalle yhdistyksen kuntavaaliteesit allekirjoittaneita kuntapäättäjiä ja luottamushenkilöitä. Tempaukseen saapuu myös Turun kaupungin edustaja. Noin 200 jäsenen Turpo on yksi valtakunnallisen Pyöräliiton perustajajäsenistä.

Valaistu!-tempaus Turku pyöräily

Valaistu! on osa Pyöräliiton Pyöräilytalven avausta. Turussa talvipyöräilyyn kiinnitetään nyt huomiota, sillä vuonna 2016 kerätyssä Turun pyöräilybarometrissä noin joka neljäs turkulainen pyöräilee ympärivuotisesti. Tulevana talvena Turun kaupunki pilotoikin harjasuolaukseen perustuvaa talvikunnossapitoa pyöräilyn testireiteillä ja Valaistu!-tempauksessa kaupungin edustaja kertookin suolauspilotista kiinnostuneille.

Valaistu!-tempauksessa jaettavat valaisimet on lahjoittanut turkulainen tukku- ja maahantuontiliike Oy Huntteri Ab.

Lähde: Turun polkupyöräilijät Kuvat: Turun polkupyöräilijät, Aake Kinnunen

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat