7.2.2016

Video: Surmanajo rautapallossa – tarkkuustyötä neljälle

Surmanajo on viihdemuotona vanha, mutta sen viehätys ei hiivu. Kirnun sijaan näyttävimmät esitykset ajetaan modernissa kuolemanpallossa.

Surmanajo

Perinteinen markkinaohjelmanumero surmanajo elää ja voi hyvin. MP 16 -moottoripyörämessuilla nähtiin puisen kirnun sijaan kyseisen lajin osaamista tiivistäkin tiiviimmässä paketissa.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Yksi kerrallaan häkkiin

Halkaisijaltaan vain nelimetrisen kuolemanpallon sisuksiin ahtautui kerralla neljä moottoripyörää kuljettajineen. Esitys totteli pahaenteistä nimeä Diorios Globe Of Death.

Jo pelkkä vauhtiinpääsy vaikutti niin hankalalta hieromiselta, että muutaman esityksen perusteella tuntui suorastaan ihmeeltä, että vahinkoja ei sattunut.

Ajoituksen ollessa kohdallaan surmanajo saattaa näyttää vaivattomalta, mutta yhden kuljettajan pienikin virhe voi kostautua kaikille neljälle silmänräpäyksessä ja kuolemanpallo muuttua nimensä veroiseksi loukuksi.

Brasilialaista osaamista 60 000:lle

Brasiliasta saapunut stunt-porukka veti shown läpi ammattitaidolla. Messuilla vieraili lähes 60 600 kävijää kolmen päivän aikana, joten uteliaasta yleisöstä ei ollut puutetta.

Jos brasilialaisryhmän esitys teki vaikutuksen Messukeskuksessa, on tässä vielä siivu astetta prameammissa puitteissa toteutetusta esityksestä. Asialla ovat samaa ryhmää edustavat kuljettajat:

Eli seuraavalle kerralle jäi vielä odotettavaa.

Koeajorata otettiin hyvin vastaan

Moottoripyöränäyttelyn lisäksi oheisohjelma sai kiitosta kävijöiltä. Erityisen paljon hyvää palautetta niitti ensimmäistä kertaa Messukeskuksen lattialle asvaltoitu koeajorata.

– Kasvatimme tapahtuman aikana koeajojen määrää, sillä kiinnostus koeajoihin oli valtaisa, kertoo tapahtumasta vastaava Niko Kantola Messukeskuksesta.

– Ajot sujuivat erittäin hyvin ja tunnelma radalla oli mahtava. Uskoimme, että koeajot lisäsivät moottoripyöräkauppaa messuilla. Moottoripyörän hankintaa harkitsevat pääsivät ajamaan moottoripyöriä nyt jo helmikuussa ja ostopäätös oli koeajon jälkeen helpompi tehdä.

Lähde: Messukeskus, kuvat: Antti Hentinen

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat