1.9.2016

Vieläkö on lisähevosia? Porsche Macan Turbo sai Performance Packagen

Porsche Macan Turbo Performance Package

Varustepaketin myötä luvassa on tehokkaampi ja matalampi Porsche Macan Turbo.

Porsche on piristänyt mallistonsa pienempää katumaasturia Macania antamalla sen huippuversiolle uuden varustepaketin. Performance Package -nimellä kulkeva varustepaketti tuo mukanaan lisää tehoa, urheilullisemman ajettavuuden, mureammat äänet ja kojelaudan viisarisekkarin.

Porsche Macan Turbo Performance Package

Macan Turbon 3,6-litrainen V6 saa suorituskykypaketin myötä 30 kilowattia (40 hevosvoimaa) lisää tehoa ja 50 newtonmetriä lisää vääntöä. Huippunopeudessa ei tapahdu suurta muutosta lisätehon myötä, sillä 272 km/t on maltilliset 6 km/t perus-Turboa enemmän. 0–100 km/t taittuu kuitenkin peräti 0,4 sekuntia aiempaa nopeammin, vieden jatkossa vain 4,4 sekuntia. Myös ohituskiihtyvyys on parantunut, Porschen itsensä mainitessa 80–120 km/t kiihdytyksen kestävän Sport Plus -tilassa vain 2,9 sekuntia, eli 0,2 sekuntia aiempaa vähemmän.

Porsche Macan Turbo Performance Package

Performance Package sisältää tehon lisäksi myös pysähtymistä. Jarrujärjestelmän uudelleenvirityksen yhteydessä etujarrulevyt ovat kasvaneet 30 millimetriä kunnioitettavaan 390 milimetriin. Jotta ajoneuvon voimat pysyisivät hallinnassa, on alustaa madallettu 15 millimetriä ja Porsche Active Suspension Management (PASM) saanut uuden ohjelmoinnin. Valinnaisen ilmajousituksen yhteydessä Performance Package madaltaa autoa 10 millimetriä normaaliin nähden.

Porsche Macan Turbo Performance Package

Lisäksi varustepakettiin kuuluu Porschen tuttu Sport Chrono Package, joka tuo kojelaudan viisarikellon lisäksi Sport Plus -ajotilan, jolla otetaan käyttöön ajoneuvon kaikki potentiaali. Pirteämmin toimivan PDK-kaksoiskytkinvaihteiston lisäksi urheilullista fiilistä tulee sporttiputkiston myötä.

Porsche Macan Turbo Performance Package

Myyntiin Macan Turbon Performance Package tulee heti. Saksassa paketin hintaero perusmalliin on noin 7 300 euroa, mutta lisääntyneistä hiilidioksidipäästöistä johtuen suomalainen autoverotus nähnee asian jyrkemmin. Macan Turbon perushinta Suomessa on 135 718,19 euroa.

Lähde ja kuvat: Porsche

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Katso myös:

Luetuimmat