31.5.2021

Volkswagen ID.4 hinnat nyt kokonaan julki – sähkö-SUV alkaen 38 600 e

Volkswagen ID.4

Volkswagen ID.4 hinnat on lopulta selvillä kokonaisuudessaan, kun koko mallisto on saatu myyntiin. Pure aloittaa hinnaston alle 39 000 eurosta.

Wolfsburgin täyssähköisen katumaasturin mallisto saavutti täyden laajuuden vapaasti varusteltavien mallien myynninaloituksen myötä. Samalla saatiin tarjolle myös juhlamalli. Volkswagen ID.4 hinnat on nyt tiedossa koko malliston osalta.

Volkswagen ID.4 on tarjolla viitenä varusteluversiona: Pure, Pure Performance, Pro Performance, Pro Performance Business ja Pro Performance Business Max. Edullisimmillaan nelosiidee on ostettavissa alle 39 000 euron hinnalla, jolla kaupasta tarttuu mukaan Pure 109 kW (akku 52 kWh). Tämä haastaa jo pienemmän sisaren, eli Moottorin kestotestistä tutun Volkswagen ID.3 -mallin.

Volkswagen ID.4 valittiin huhtikuussa Vuoden Autoksi Maailmassa 2021. Suomessa Volkswagenin ensimmäinen MEB-alustarakenteelle valmistettu täyssähköinen SUV on ollut 446 kappaleella alkuvuoden eniten rekisteröity täyssähköautomalli Suomessa. Aiheesta kiinnostuneiden kannattaa katsastaa Moottorin maistiainen autosta.

Volkswagen ID.4 interior sketch

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Pure ja juhlat

Myynti on alkanut seuraavilla uusilla varustelu- ja tehoversioilla: Pure 109 kW (akku 52 kWh); Pure Performance 125 kW (akku 52 kWh), Pro Performance 150 kW (akku 77 kWh) ja Pro Performance Business 150 kW (akku 77 kWh) sekä Pro Performance Business Max 150 kW (akku 77 kWh). Näitä voi varustella lisää mielensä mukaan ja lisävarusteet on paketoitu kokonaisuuksiksi. Volkswagen ID.4:n Pure-varusteluversion hinnat alkavat 38 599,54 eurosta.

Myyntiin on näiden lisäksi jäänyt vielä joitain valmiiksi varusteltuja malliversioita. Mielenkiintoisempana lisänä myyntiin saatiin ID.4-juhlamalli Vuoden Auto Maailmassa 2021 -voiton kunniaksi. Volkswagen ID.4 -juhlamallin vakiovarusteet ovat erittäin kattavat ja sen alkaen hinta on 54 875,45 euroa. ID.4-juhlamallin autot on tilattu jo valmiiksi ja niitä saa erittäin nopeaan toimitukseen.

Alkuvuonna 2021 Volkswagenin täyssähköisiä malleja on rekisteröity jo yli 780 kappaletta ja myös toukokuun rekisteröintiluvut kertovat malliston menestyksestä Suomessa. Toukokuun puolella Volkswagenin täyssähköisiä malleja on rekisteröity jo yli 260 kappaletta. Myös uuden nelivetoisen Volkswagen ID.4 GTX:n myynti on lähtenyt vauhdikkaasti käyntiin.

Volkswagen ID.4

Volkswagen ID.4 hinnat kokonaisuudessaan

Volkswagen ID.4:n hinnat, 38 600 eurosta, aloittava varusteluversio Pure on varustettu 52 kilowattitunnin akulla. Sähkömoottori tuottaa tehoa 109 kW (148 hv) ja maksimivääntö on 220 Nm. Toimintamatka on WLTP-mittauksessa jopa 343 kilometriä.

Noin 1 500 euroa kalliimpi Volkswagen ID.4 Pure Performance on myös varustettu 52 kilowattitunnin akulla mutta tehoa sähkömoottori tarjoaa 125 kW (170 hv) ja maksimivääntö on 310 Nm. Toimintamatka on sama kuin Pure-versiossa.

Volkswagen ID.4:n Pro Performance-, Business- ja Business Max -varusteluversiot ovat puolestaan varustettu suuremmalla 77 kWh:n akulla ja tehoa on 150 kW (204 hv). Näiden kolmen varusteluversion toimintamatka on jopa 516 kilometriä WLTP-mittauksessa.

Valmistaja lupaa näiden mallien vakiovarustelun olevan kattava. Vakiovarustelistalta löytyy esimerkiksi lämpöpumppu, lämmitettävä nahkaverhoiltu monitoimiohjauspyörä, mukautuva vakionopeudensäädin (ACC) ja ympäristönvalvontajärjestelmä (Front Assist) hätäjarrutustoiminnolla, navigointilaite (Discover Pro) 10-tuumaisella kosketusnäytöllä, älypuhelinliitäntä, ja pysäköintitutkat auton molemmista päistä. Lisäksi hintaan kuuluu julkisiin latauslaitteisiin sopiva Mode 3 -kaapeli (Type 2).

Volkswagen ID.4 Business lisää vakiovarusteisiin muun muassa peruutuskameran, ympäristön tarkkailujärjestelmän (Area View), avaimettoman kulun (Keyless Access), sähkötoimisen takaluukun sekä Volkswagenin uusimman sukupolven kuljettajaa avustavia järjestelmiä. Näistä olennaisin lienee osittain automatisoitua ajamista tukeva Travel Assist.

Business Max -varusteluversio täydentää tätä matriisiajovaloilla sekä etumatkustajien muistitoiminnot sisältävillä sähkösäätöisillä ErgoActive-istuimilla. Volkswagen ID.4 Pro Performance Business Max maksaa noin 53 000 euroa.

Kuvat ja lähde: Volkswagen

Luetuimmat