Ford Tourneo Connect

Ajoneuvot Esittely Uutinen 16.10.2021

Ja niin ne tulivat yhteen: Ford Tourneo Connect VW-yhteistyön hedelmänä

Ford ja Volkswagen sopivat monitahoisesta yhteistyöstään pari vuotta sitten. Nyt meillä on sen ensimmäiset hedelmät, kun VW Caddyä täydentää uusi Tourneo Connect.

Jopa yli konsernirajojen toteutettavat yhteistyömallit ovat arkipäivää hyötyajoneuvojen saralla. Joukon jatkoksi liittyivät vuonna 2019 Ford ja Volkswagen, joiden yhteistyösopimus kattaa lisäksi muun muassa autonomisen ajamisen kehittämistä.

Ford Tourneo Connect ei ole tässä asussaan hyötyajoneuvo, mutta sellaiseen perustuva tila-auto. Tällaiset tila-autot – tai kuten Ford niitä kielillä kutsuu, multi-activity vehiclet – ovat eniten suosittuja takseina ja lapsiperheiden kuin myös vaikkapa kennelinomistajien keskuudessa. Tourneo Connect tuleekin tarjolle moniin eri käyttötarkoituksiin räätälöitynä, ja siitä on pyritty tekemään olemukseltaan yhä enemmän henkilöautomainen.

Ford Tourneo Connect

Valinnanvaraa ja muunneltavuutta

Kuten Caddynkin, myös Tourneo Connectin saa kahdella eri koripituudella, istuinpaikkamäärän vaihdellessa niiden välillä viidestä (L1) seitsemään (L2). Tourneon edustaman autoluokan tapaan kabiini on hyvin muunneltava, järjestelyjä voi muuttaa vaikka istuin kerrallaan. Pidemmän akselivälin L2-version matkustamoon saa oikeanpuoleisen penkkijonon kaatamalla tehtyä jopa kolmen metrin mittaisen tavaratilan. Kaikki takapenkit poistettuna L2:sta löytyy pakettiautomaiset 3,1 kuutiota tavaratilaa. Näin ollen, mikäli mukaan ei tarvitse ottaa koko pesuetta (tai kenneliä), saa esimerkiksi kokonaisen kajakin vietyä perille saakka katon tai peräkärryn sijaan sisätiloissa.

Ford Tourneo Connect

Tourneota tilatessaan asiakkaan täytyy valita koripituuden lisäksi myös yksi neljästä ”lifestylesta” tai varustetasosta, ne ovat Trend, Titanium, Active sekä Sport. Niistä Trend ja Titanium ovat ulkoiselta habitukseltaan hillitympiä. Activesta löytyvät jo hyvin tutunnäköiset seikkailumuovit ja Sportissa teemana ovat puolestaan tummanpuhuvat yksityiskohdat, hieman sporttisemman asun saanut etupuskurin reuna, 17-tuumaiset vanteet sekä huippunopeutta aina yhtä tuntuvasti lisäävät konepellin vauhtiraidat.

Ulkokuoressa on luonnollisesti paljon yhteistä sisarmallin kanssa. Perä ja korimuoto yleensäkin on ilmeisen samanlainen kuin Caddyssä, mutta keulaan Ford on tuonut selvästi omaa ilmettään, itse asiassa enemmän kuin näin syvän tason yhteistyömalleissa tavallisesti.

Sisimmältään Volkkari

Tuoreen Caddyn sisarmallina Tourneo Connect on saanut MQB-perusrakenteen lisäksi sisäänsä paljon muutakin Volkswagenin tekniikkaa. Bensiinivoimanlähdevaihtoehtona on 114-heppainen EcoBoost, omaa sukua VW:n 1,5-litrainen TSI, jonka saa sekä manuaalina että kaksoiskytkinautomaattina. Dieselpuolella tarjotaan 2-litraista EcoBlueta (TDI) joko 102- tai 122-hevosvoimaisena, manuaalina tai automaattina.

Neliveto on saatavilla 122-heppaisen manuaaliversion yhteyteen. Dieselmallien typpioksidipäästöjen vähentämisessä hyödynnetään ”twin-dosing” -toimintoa, joka syöttää AdBlueta pakopuolelle tuplana. Moottoreiden luvataan valmistajan puolesta mukisematta nielevän niin kasviöljypohjaista dieseliä (HVO) kuin Shellin nesteytetystä maakaasusta tekemää dieseliä (GTL).

Ford Tourneo Connect

Niin ikään tietoviihdejärjestelmän puolella luotetaan pohjimmiltaan Volkswagenin tuotteeseen, mutta siihen saa lisättyä Fordin oman FordPass -älylaitesovelluksen palveluineen. Digiä löytyy nykystandardien mukaisesti keskinäytöstä sekä mittaritaulusta.

Tourneo Connect valmistetaan Caddyn rinnalla Volkswagenin uudessa hyötyajoneuvotehtaassa Puolan Poznanissa. Yhteistyöstä ei ainakaan heti olla näkemässä Fordin puolelta Transit Connect -pakettiautomallia, mutta sellainen tulee mahdollisesti tuonnempana.

Lisää herkkuja, yksityiskohtia ja ajotuntumaa saamme Tourneo Connectista koeajon myötä. Odotamme mallia liikkeisiin ensi vuoden alkupuolella.

Ford Tourneo Connect

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Ford

Kaikki koeajot

Uusimmat