Suomen moottoripyörämuseo

Ajoneuvot Lahti2017 Moottoripyörät Uutinen 23.2.2017

Lahti2017: Suomen moottoripyörämuseo tavoittelee laajennusta

Suomen moottoripyörämuseo Lahdessa avasi ovensa Lahden MM-kisavieraille kesken talvitauon. Varsinaisesti kausi alkaa vasta huhtikuussa. Kuluvalle vuodelle osuu myös laajennussuunnitelma, sillä museon suosio on kasvanut vuosi vuodelta.

Vesijärven rannalla, Niemen satamassa vuodesta 2011 toiminut Suomen moottoripyörämuseo aikoo laajentaa näyttelytilojaan. Vuonna 2016 Tripadvisorin sivuilla Lahden suosituimmaksi matkakohteeksi valitun museon näyttely käsittää tällä hetkellä reilut 100 vuosittain vaihtuvaa moottoripyörää.

Museo ja samoissa tiloissa toimiva Ace Corner -moottorikahvila kiinnostavat väkeä vuosi vuodelta enemmän, joten lisätilat tulevat tarpeeseen. Kasvaneen kiinnostuksen myötä näyttelyyn tarjotaan jatkuvasti enemmän esineitä ja pyöriä, joita museo pystyy laajennuksen jälkeen paremmin vastaanottamaan.

Kesäkaudelle 2017 laajennetaan museon yhteydessä toimivan Ace Cornerin keittiötä. Näyttelyalan laajennuksen aikataulu riippuu rahoituksen toteutumisesta.

Suomen moottoripyörämuseo

240 neliön laajennus on tarkoitus toteuttaa Arwidsonin ja Otto Brandtin innoittamana aitoon 30-luvun Art Deco -henkeen. Siihen sopivan sisustuksen on suunnitellut Antti Evävaara, ja varsinaisen laajennuksen suunnittelusta vastaa  lahtelaisen Interni Oy:n arkkitehti Ismo Kirmonen. 3D-mallinnoksista kunnia lankeaa Topi Männynsalolle.

Laajennusosa nousee nykyisen sisäänkäynnin kohdalle, ja valmistuttuaan se muistuttaa ehtaa 30-luvun moottoripyörämyymälää. Uuden osan ulkokuori noudattaa vanhan rakennuksen muotoa ja pintamateriaalina käytetään vanhoja punatiiliä, joita hankkeen puuhamies ja sydän Riku Routo on onnistunut purkutyömailta pelastamaan.

Voimaa joukkorahoituksesta

Varoja laajennuksen toteuttamiseen hankitaan vastikkeellisella joukkorahoitus-kampanjalla Mesenaatti Oy:n kautta. Kampanja aloitettiin helmikuun alussa MP17-messuilla, ja se jatkuu 30.9.2017 saakka. Joukkorahoituksen tavoitesumma on 100 000 euroa ja vähimmäistavoitteena 40 000 euroa. Jos vähimmäistavoite ei syksyyn mennessä toteudu, palautetaan rahat täysimääräisesti takaisin tukijoille.

Suomen moottoripyörämuseo

Tiina Ahtiainen Suomen moottoripyörämuseosta kertoo, että kiinnostusta aihetta kohtaan on ollut kohtuullisen mukavasti.

– Vaikka kampanja varsinaisesti käynnistettiin MP17-messuilla, tuntui moni motoristi tietävän asiasta jo valmiiksi, Ahtiainen kertoo.

– Jos tavoitesumma saadaan kasaan, aloitetaan remontti sesongin päätyttyä syksyllä. Laajennuksen pitäisi olla valmis keväällä 2018, heti uuden sesongin alkajaisiksi.

Monkey tai Triumph Rocket, kuinka haluat

Joukkorahoituksen ideana on, että kuka tahansa halukas voi pienemmälläkin sijoituksella lähteä tukemaan kampanjaa. Mukaan pääsee jo 20 eurolla. Jokainen osallistuja saa Menossa mukana -pinssin, jolla pääsee puoleen hintaan uuteen museoon. Lahjoitusten vastikepaketit on nimetty klassisten prätkämerkkien mukaan ja niiden hinta määrittyy kunkin pyörän koon perusteella.

Esimerkkinä, 50 euron sijoituksella saa Honda Monkey vastikepaketin ja 155 eurolla irtoaa 125-kuutioinen RD Yamaha. Vaihtoehtoja on useita erihintaisia, joista voi valita lompakolleen sopivimman ja vastikkeiden sisältö vaihtelee luonnollisesti hinnan mukaan. Tarkempaa tietoa osallistumisesta ja vastikkeista löytyy osoitteesta mesenaatti.me/moottoripyoramuseo tai www.moottoripyoramuseo.fi

Jaa artikkeli

Kaikki koeajot

Uusimmat