Citroën vihjailee raikkaasta uudesta sedanista

Ajoneuvot Uutinen 8.6.2018

Ranskalainen juoni: Citroën vihjailee raikkaasta uudesta sedanista

Citroëniltä vihjataan jälleen, että myynnistä huolimatta myös katumaastureihin voi kyllästyä.

Citroën on jälleen osoittanut ranskalaista oveluutta vihjailemalla C5-sedanin mahdollisesta korvaajasta. Merkki kertoi hiljattain tuovansa menestyneen C5 Aircrossin Eurooppaan loppuvuodesta, mutta suunnitelmia on myös katumaastureiden ulkopuolella. Viime vuonna Euroopasta poistunutta C5:ttä valmistetaan vielä Kiinassa PSA:n ja Dongfengin yhteistehtaalla Wuhanissa.

Merkin tulevien tuotteiden johtaja Richard Meyer kertoi Automotive News Europelle ranskalaissedanin merkityksestä ja asemoinnista.
– Sedan pysyy ratkaisevana automaailmassa, mutta Citroën haluaa tarjota erilaisia odotuksia. Meillä on erittäin tietynlainen ja ainutlaatuinen ratkaisu sedaniksi, Meyer vihjasi.

Citroën keksii sedanin uudelleen CXperience konsepti

Citroënin pääjohtaja Linda Jackson puolestaan kommentoi viime vuonna, että katumaasturibuumista huolimatta sedaneilla on vielä tulevaisuutta. Menestyäkseen uuden auton täytyy tosin toimia sekä Kiinassa että Euroopassa, joten todennäköisin kokoluokka uudelle ”C5:lle” on C- ja D-segmenttien välimaasto.

Ranskalaiset autovalmistajat ovat tukeneet keskikoon porrasperämarkkinoita segmentin laskevista markkinatrendeistä huolimatta. Viime vuonna JATO Dynamicsin mukaan luokan kärkikolmikkona oli Volkswagen Passat, Škoda Superb ja Opel Insignia. Renault esitteli oman vastauksensa 2015 Talismanin muodossa. Peugeot on tuomassa uudistuneen 508:n markkinoille niin sedanina kuin farmarina.

Satavuotisjuhliin valmistautuvan Citroënin tavoitteena on 2020 mennessä kasvattaa myynti 1,6 miljoonaan autoon vuositasolla.

Lähde: Automotive News Kuvat: Citroën, Lauri Ahtiainen

Lue myös:

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Citroën

Kaikki koeajot

Uusimmat