Nissan investoi Britanniaan

Ajoneuvot Uutinen 9.3.2020

Seuraava Qashqai Brexitistä huolimatta: Nissan investoi Britanniaan

Vaikka Brexit-eron yksityiskohdat ovat edelleen epäselvät, on Nissan äänestänyt lompakollaan helpon elämän puolesta. Sunderlandiin tehtävä panostus kertoo, että tehdas jatkaa myös uuden Qashqain valmistuspaikkana.

Nissan on ilmoittanut investoivansa Britanniassa sijaitsevaan Sunderlandin tehtaaseen samalla, kun valmistaja odottaa Britannian Brexit-neuvotteluiden lopullista tulosta. Japanilaisvalmistaja oli 2016 eräs ensimmäisistä Brexit-neuvotteluista hätääntyneistä, mutta tuolloinen Theresa Mayn hallitus rauhoitteli Nissania lupauksilla tulevasta.

Nyt neljä vuotta myöhemmin Nissan katsoo eteenpäin seuraavan Qashqai-mallipolven valmistukseen. Uutta katumaasturia odotetaan vuodelle 2021.

Tällä hetkellä Sunderlandin tehtaalla rakennetaan Leaf-sähköautoa, nykyistä Qashqaita sekä uutta Jukea. Aiemmin Sunderlandin mallistosta kuitenkin karsittiin muun muassa luksusmerkki Infinitin malleja. Myös supistunut dieseleiden kysyntä näkyy tehtaan kysynnässä. Viime vuonna tehdas valmisti vajaat 350 000 autoa, viime vuosien ennätyksen ollessa yli 500 000 auton vuosi 2018.

Nyt ilmoitettu investointipaketti on yhteensä 400 miljoonaa puntaa (n. 480 miljoonaa euroa) ja siitä 52 miljoonaa puntaa suuntautuu koripuolen puristinlinjalle. Uudet investoinnit ovat uusi lisäys sen jälkeen, kun Nissan investoi 100 miljoonaa puntaa uuden Juken tuotantoa varten.

Alkuvuonna Nissan kertoi kattavista säästötoimenpiteistä ympäri maailman.

Vaikka Britannia erosi muodollisesti Euroopan unionista tammikuun lopussa, on tahoilla vielä vuoden loppuun aikaa neuvotella astioiden jakamisesta ja rajamuodollisuuksista. Autonvalmistajien painajaisena on, että pitkät ja kalliit tulliprosessit hidastavat sekä komponenttien että autojen vientiä rajan yli.

Lähde: Automotive News Kuva: Nissan

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Nissan

Kaikki koeajot

Uusimmat